Combibox - Ficus, Koffieplant, Alocasia en Dieffenbachia met Bloempot Antraciet

24.
95
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Inhoud: Ficus, Koffieplant, Alocasia, Dieffenbachia
  • Combibox met 4 tropische planten
  • Met antraciete bloempot
  • Gratis thuisbezorgd

Wil je in één aankoop een kamer vol groen? Dan biedt een Combibox de uitkomst! De box bestaat uit 4 tropische planten en een mat-witte bloempot van hoge kwaliteit. De box bevat een Ficus "Green kinky", Coffea Arabia "Koffieplant", Alocassia "Olifantsoor" en de Dieffenbachia "Compacta". De keramieken pot is volledig waterdicht. Je loopt dus geen risico's wanneer deze bijvoorbeeld op een houten tafel staat, met naast de pot gieten natuurlijk als uitzondering. Dankzij de ronde vorm van de tijdloos vormgegeven bloempot past deze in werkelijk ieder interieur. Ook kun je de planten combibox met een witte of grijze bloempot in de GAMMA webshop kopen. De planten hebben een hoogte tussen de 25 en 30 cm en een potmaat van 12 cm. Door naar de planten, zullen we ze even afgaan? De Ficus heeft een korte stam en veel kleine felgroene bladeren. Verder met de Coffea Arabica ook wel bekend als de koffieplant uit Ethopië. Dit is een laatbloeier, mits de plant het goed doet, krijgt deze koffieplant na 4 jaar bloemen. De Alocasia heeft juist weer vrij grote tropische bladeren aan dunne stengels. De plant wordt ook weleens Olifantsoor of Skeletplant genoemd. Dat komt door zijn grote bladeren met bijna witte nerven die lijken op het 'skelet' van de plant. Tot slot is de Diffenbachia aan de beurt. deze plant heeft een opvallende felgroene, bijna witte, kleur met een donkergroene rand. LET OP: de bladeren van deze plant zijn giftig bij het beschadigen van het oppervlakte. Pas dus goed op met huisdieren en kinderen. Het geeft namelijk een branderig gevoel en kan bij kauwen op de bladeren voor zwellingen in de mond en/of keel zorgen.

Plantenverzorging
Ficus | Green Kinky: De ficus staat het beste op een lichte / half-lichte plek. Zet tijdens de zomermaanden de ficus niet in de direct zon. Eenmaal een plek gegeven is het verstandig de ficus niet meer te verplaatsen. Het kost de plant veel energie om aan nieuwe standplaats te wennen. De ficus houdt van veel water, zo’n twee keer per week. Zorg ervoor dat de kluit niet uitdroogt.

Coffea Arabia | Koffieplant: Deze plant houdt van een lichte plek. De plant kan bij het raam worden gezet, maar niet op het zuiden. Houd de grond vochtig. De Coffea Arabica verbruikt niet veel water, licht vochtig is voldoende. Je kan beter elke keer kleine beetjes geven.

Alocasia | Olifantsoor: Kies voor de Alocasia een lichte standplaats uit, maar niet in de zon. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Geef je teveel water, dan ontstaan er druppeltjes op de bladpunten. Draai de Alocasia regelmatig, zodat de plant niet teveel een kant (van het licht) opgroeit. Geef in de lente en zomer de plant twee keer per maand wat plantenvoeding.

Dieffenbachia | Compacta: Zet de Dieffenbachia op een lichte plek, maar niet in de zon. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is door regelmatig (lauw) water te geven. Voed in maart en april de Dieffenbachia bij met plantenvoeding.

Lees meer

Specificaties

Product
Productnummer 624180
Merk Geen
Ecocheque Nee
Algemeen
Bloeikleur Groen
Bloeiperiode Gehele jaar
Hoogte bij aanschaf 25.0 cm
Bladhoudend Ja
Eetbaar Nee
Potmaat 12.0 cm
Latijnse naam Ficus Green Kinky, Coffea Arabica, Alocasia Polly, Dieffenbachia Compacta
Met pot Ja
Nederlandse naam Ficus Green Kinky, Coffea Arabica, Alocasia Polly en Dieffenbachia Compacta met pot Anna Antracite
Watergeven Vochtig en nat
Standplaats Halfschaduw
Plantvorm Bol
Type Ficus
Hoogte na 1 jaar 30.0 cm
Beschikbaarheid Gehele jaar

Vaak samen gekocht

Vaak samen gekocht
product-cross-sell
GAMMA ophoogzand 25 kg
€ 1.49
Reviews worden geladen

Recent bekeken