889.
00
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

 

  • Maximale grasoppervlakte: 500 m²
  • Maaibreedte: 16 cm
  • Accuspanning: 18V

Gardena

De Gardena robotmaaier Sileno City 500 is een handige robotmaaier die perfect is voor kleinere en smalle tuinen. De robotmaaier maait geheel automatisch jouw gazon. De maaier werkt op een stille accu van 18V die nauwelijks geluid maakt. De robotmaaier is geschikt voor een gazon met een oppervlakte van maximaal 500 vierkante meter. De installatie is eenvoudig en éénmalig. Tijdens de installatie leidt de installatiehulp je door de menu's en berekent hij het maaiplan. Via het lcd-scherm op de Gardena Sileno City 500 kan je de gewenste tijden aangeven dat er gemaaid moet worden. Zodra de maaier voelt dat de accu bijna leeg is, keert die zelf terug naar zijn laadstation. Dankzij het Sensorcut-systeem maait de grasmaaier je gazon zonder strepen achter te laten. Door het zwenkende achterwiel zijn smalle doorgangen geen probleem. Dit maakt de robotmaaier zeer geschikt voor in kleine en smalle tuinen. Ideaal dus voor als je in de stad woont. Dankzij de krachtige aandrijving zijn hellingen ook geen probleem. De robotmaaier kan helling aan met een percentage van maximaal 25%. Schijnt de zon of regent het juist heel hard? Deze maaier is tijdens alle weersomstandigheden in te zetten. Met een tuinslang is de maaier makkelijk schoon te maken en als de maaier wordt opgetild stoppen de messen met draaien. De scherpe messen kunnen grassprieten op je gras laten liggen voor een natuurlijke bemesting. Zo blijft je gazon lang gezond. Door het gevoelige botssensor kan de maaier obstakels ontwijken en zo effectief maaien. Natuurlijk is het apparaat ook goed beveiligd. Door het anti-diefstal beveiliging wordt er om een pincode gevraagd om het apparaat te starten. De robotmaaier heeft een automatische veiligheidsuitschakeling. Kortom, met de Gardena robotmaaier Sileno City 500 heb je altijd een uitstekend verzorgd gazon zonder enige moeite.

Hoe installeer ik een robotmaaier?

Een robotmaaier wordt geleverd met een begrenzingsdraad. Met dit begrenzingsdraad geef je de oppervlakte aan waarin een robotmaaier zijn werk moet doen. Komt de robotmaaier bij het draad? Dan keert hij om en maait hij het gedeelte wat hij nog niet heeft gemaaid.

Je bevestigt het begrenzingsdraad eenvoudig door een van de meegeleverde krammen de grond in te slaan samen met het draad. Het draad gaat samen met de kram de grond in, waardoor het draad visueel is weggewerkt en je er ook niet over kan struikelen.

Als laatste leg je het begeleidingsdraad aan, dit is een draad die de robotmaaier helpt het basisstation weer terug te vinden. Dit draad span je vanaf het basisstation in een rechte lijn naar het verste gedeelte in de tuin.

Hoe bedien ik een robotmaaier?

Een robotmaaier is handmatig in te stellen maar vaak ook met een app of middels bluetooth. Je kan dan een tijdsschema instellen wanneer de robotmaaier moet gaan maaien, de besturing overnemen of de status van de accu bekijken. Dat allemaal vanuit huis of op vakantie.

Lees meer

Specificaties

Product
Productnummer 627155
EAN 4078500032636
Merk Gardena
Duurzaam huis Nee
Algemeen
Kleurfamilie Blauw
Type Robotmaaier
Materiaal snijsysteem Staal
Afmetingen
Maaibreedte 17.0 cm
Gebruik
Minimale grasoppervlakte 500.0 m²
Maximale grasoppervlakte 500.0 m²
Technische kenmerken
Zelfrijdend Ja
Energiebron Accu
Met opvang Nee
Geluidsniveau 60.0 dB
Instelbare hoogte Ja
Min. instelbare hoogte 20.0 mm
Max. instelbare hoogte 50.0 mm
Automatische veiligheidsuitschakeling Nee
Accu
Capaciteit accu 2.1 Ah
Voltage 18.0 Volt
Onderdeel accu platform Niet van toepassing
Reviews worden geladen

Recent bekeken