Verf op het huis

Voor verf op je huis heb je verschillende mogelijkheden. Met buitenbeits wordt het hout van je huis beschermd tegen vocht en weersomstandigheden. Dankzij de vochtregulerende werking kan vocht wel uit het hout, maar er niet in. Je kunt ook kiezen voor buitenlak voor deuren en kozijnen in heel veel verschillende kleuren. Uiteraard is het handig als het hout goed is voorbewerkt met bijvoorbeeld grondverf. Bekijk het assortiment bij GAMMA.

Buitenbeits

Breng een laag transparante of dekkende beits aan en je hout is beschermd tegen weer en wind én het ziet er ook nog eens mooi uit. De meeste buitenbeitsen hebben een vochtregulerende werking en bieden uv-bescherming.

Buitenlak

Lak voor buiten is er in diverse varianten. Je kunt kiezen voor transparante lakv of voor lakv met een kleurtje. Buitenlak geeft een houten, metalen of kunststof ondergrond een frisse uitstraling en beschermt tegen slijtage, beschadigingen en weersomstandigheden. Lak legt een soort verflaag op het te schilderen oppervlak en sluit het hout af.

Grondverf voor buiten

De meeste grondverven zijn universeel. Dat wil zeggen dat ze zowel binnen als buiten te gebruiken zijn en een geschikte ondergrond vormen voor zowel hout, metaal en oude geschilderde verflagen. Er zijn ook ‘specialisten’ onder de grondverf die speciaal geschikt zijn voor een bepaalde ondergrond. Zo is er grondverf voor onbehandeld hout en voor metaal is er bijvoorbeeld Hammerite hechtprimer. Bekijk het assortiment grondverf voor buiten bij GAMMA.

Recent bekeken