• Schuurpapier
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Schuurpapier

19 resultaten

Wil je voor een klus in of om je huis schuurpapier gaan kopen? Dan is het handig om te weten waar je dan het beste heen kunt gaan. Bij GAMMA heb je de keuze uit verschillende soorten en formaten schuurpapier, zowel online als in de bouwmarkt. Het verschil zit hem meestal in de grofheid van het schuurpapier. Zo vind je bij ons de volgende soorten schuurpapier:
Fijn
Middelgrof
Grof.

Schuurpapier: wat kan je ermee?

In de basis is schuurpapier een combinatie van scherpe en kantige deeltjes in verschillende fijnheid van een harde stof. Die stof kan bijvoorbeeld glas, granaat of carborundom zijn. Meestal zit dit gelijmd op papier of linnen. Het zal je niet verbazen dat schuurpapier bedoeld is om te schuren. Je kunt ervoor kiezen om dit handmatig te doen of om er een schuurmachine voor te gebruiken. De bedoeling van schuren is om een gladder oppervalk te verkrijgen, bijvoorbeeld voor schilderwerk of lakwerk. Schuren is ook geschikt om oude verflagen mee te verwijderen of een glad oppervlak juist wat te verruwen zodat er op verlijmd kan worden.

Welk type schuurpapier kies je?

Voor elke schuurklus is een speciaal type schuurpapier het meest geschikt. Maar welke heb je zelf nodig? Wat goed is om te weten is dat de korrel op het schuurpapier in grote mate bepaalt waar je het schuurpapier het beste voor kunt gebruiken. Hoe hoger de korrel op het schuurpapier is, hoe fijner het schuurpapier zal zijn.
• Korrel tussen de 40-80: vooral geschikt om verf te verwijderen.
• Korrel tussen de 80-120: met name te gebruiken bij het schuren van hout.
• Korrel tussen de 120-180: geschikt voor het opschuren van een bestaande verflaag.
• Korrel tussen de 180-240: ideaal voor het opschuren tussen lak- en verflagen.

Schuurpapier kopen bij GAMMA

GAMMA heeft in elk geval schuurpapier in allerlei soorten en maten in het assortiment. Bedenk je dat je met de meeste soorten schuurpapier zowel met de hand als met een machine kunt schuren. Kies schuurpapier met de juiste korrel voor je klus en bestel het direct online. Of breng een bezoek aan een van onze GAMMA-bouwmarkten.

Recent bekeken