• Afvoerbuis
toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Afvoerbuis

9 resultaten

Van alle installatiebuizen die we bij GAMMA hebben, is de afvoerbuis waarschijnlijk de bekendste. Elke sanitaire ruimte is voorzien van zo’n buis, dus als je gaat klussen kun je eigenlijk niet zonder. De juiste afvoerbuis voor jouw sanitaire klus vind je natuurlijk in ons assortiment. Bekijk hier de verschillende soorten die we voor je hebben. Op rol of recht, opbouw of inbouw, je kunt er eenvoudig op selecteren in onze webshop. Zo vind je snel en simpel de pvc afvoerbuis die bij jou past!

Witte of grijze afvoerbuizen

Je kunt bij GAMMA kiezen of je liever een witte afvoerbuis wilt of een grijze afvoerbuis. Wanneer de buizen netjes weggewerkt zijn en dus niet in het zicht, maakt dat niet veel uit. Maar het kan zijn dat je juist wel dagelijks tegen de propyleen of pvc afvoerbuis aankijkt. In dat geval wil je natuurlijk wel dat de kleur past bij de rest van je interieur.

Let op de afmetingen van de afvoerbuis

De maatvoering van een flexibele pvc buis is belangrijk om in de gaten te houden. Qua lengte kun je kiezen uit 60 of 100 cm. Dat kun je vrij makkelijk bepalen. Maar de uiteinden van de afvoerbuizen verschillen soms in diameter. Zo zijn er versies van 40x40 mm, maar ook van 40x32 mm. Let dus goed op welke je nodig hebt.

Verschillende verbindingen

Afvoerbuizen zijn er in diverse soorten en maten, maar ook in verschillende verbindingstypen. Dit zijn de drie typen die het vaakst voorkomen:
- Lijmverbinding: pvc afvoerbuizen ontvet je eerst en kun je daarna met speciale lijm aan elkaar vastmaken. Let er wel op dat de verbinding 24 uur moet uitharden voordat je de afvoerbuis daadwerkelijk gaat gebruiken.
- Schroefverbinding: door middel van rubber ringen kun je sommige afvoerbuizen via een schroefverbinding aan elkaar maken. Het grote voordeel hiervan is dat je ze ook weer uit elkaar kunt halen als je dat wilt.
- Manchetverbinding: met een manchetverbinding steek je de ontvette rand van de buis tot de stootrand in het hulpstuk om de verbinding te maken. Daarna is de afvoerbuis direct te gebruiken.

Recent bekeken