• Stopkraan
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Stopkraan

16 resultaten

Ben je in je huis bezig met het waterleidingsysteem en heb je een stopkraan nodig? Bij GAMMA heb je een ruime keuze uit stopkranen van verschillende materialen. Zo hebben we stopkranen van messing, metaal en kunststof in het assortiment.

Wat is een stopkraan?

Een stopkraan is een kraan die je gebruikt om de waterdoorvoer in een waterleiding tijdelijk af te sluiten. Dat is soms praktisch als je bijvoorbeeld bezig bent met werkzaamheden aan leidingen maar niet het volledige waterstelsel in huis leeg hoeft te laten lopen. Aangezien een stopkraan onder normale omstandigheden weinig wordt gebruikt, kan deze vast komen te zitten. Zorg er in zo’n geval voor dat je de kraan een paar keer per jaar toch gewoon eens open en dicht draait.

Drie soorten stopkranen

Voor het normaal gebruik in huis-, tuin en keuken kunnen we drie types stopkranen onderscheiden.
• Een stopkraan waarbij het bovendeel schuin is geplaatste ten opzichte van de leiding. Dit is dan ook het meest gangbare type.
• Een stopkraan waarbij het bovendeel haaks ten opzichte van de leiding staat. Komt veel voor in oudere installaties en wordt regelmatig gebruikt bij leidingen met een buitendiameter van meer dan 35 millimeter.
• De haakse stopkraan of hoekstopkraan is een afwijkend model. Daarin verandert de waterstroom namelijk 90 graden van richting. Je komt ze vaak tegen als afsluiter op de stortbak van een wc.

Stopkranen kopen? GAMMA heeft een ruim assortiment

Wil je ook stopkranen kopen bij GAMMA? Ga dan naar een van onze bouwmarkten (die je door het hele land kunt vinden) of bestel ze eenvoudig online. Als je winkelt bij GAMMA profiteer je keer op keer van diverse voordelen. Zo kun je bij ons:
• zelf je bezorgdag kiezen;
• kiezen uit een ruime webshopvoorraad van meer dan 30.000 artikelen;
• vragen stellen via de handige kluschat;
• profiteren van tips en adviezen via ons klusadvies.

Recent bekeken