tot
toon meer toon minder

Knoopcelbatterijen

17 resultaten
Bekijk de TOP 10

Knoopcelbatterijen kopen bij GAMMA

Knoopcelbatterijen gebruik je meestal als energiebron voor onder meer horloges, rekenmachines, weegschalen, speelgoed, hoortoestellen, gereedschap en draadloze autosleutels. Het zijn krachtige, ronde en platte batterijen, verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. De bekendste knoopcelbatterijen zijn de knoopcel CR2032 en knoopcel LR44, die je in veel apparaten vindt. Een knoopcel heet zo, omdat batterijen LR44 en batterijen CR2032 op een knoop lijken. Knoopcelbatterijen zijn betrouwbaar, veilig en gaan lang mee.

Soorten knoopcelbatterijen

Er bestaan veel verschillende soorten knoopcelbatterijen, misschien wel zo veel dat het verwarrend kan zijn om te weten welke knoopcel je precies nodig hebt. Op de bovenkant van knoopcellen staat het modelnummer altijd aangegeven. Op die manier vind je heel eenvoudig of je bijvoorbeeld knoopcel LR44 of knoopcel CR2032 nodig hebt. De bovenkant van knoopcelbatterijen CR2032 en knoopcelbatterijen LR44 is altijd de pluspool en de onderkant van de batterij de minpool. Als er geen batterij meer in je apparaat aanwezig is, kan het handig zijn om het benodigde type in de handleiding terug te vinden. Meestal staat het type ook in het batterijvakje geprint. De twee meest voorkomende typen zijn de knoopcelbatterijen CR2032 van 3 volt en knoopcelbatterijen LR44 van 1,5 volt. Knoopcel CR2032 is een compacte lithium knoopcelbatterij en wordt veel gebruikt als energiebron voor weegschalen, afstandsbedieningen, horloges en meetgereedschap. De knoopcel LR44 is wat kleiner en dikker van vorm dan batterijen CR2032 en zie je veel terug in hoortoestellen en horloges.

Batterijen CR2032 en batterijen LR44 kopen

Bij GAMMA vind je een uitgebreid assortiment knoopcelbatterijen CR2032 en knoopcelbatterijen LR44 van verschillende merken, zoals het bekende GP en Duracell. Heb je toch een ander soort batterij nodig? Daarvoor hebben we de meest uiteenlopende formaten voor je klaarliggen, zoals de 1,5 volt AA of AAA-batterij, of 6V-batterijen voor gebruik in multimeters en ander meetgereedschap. Welke knoopcel je ook zoekt, bij GAMMA vind je hem. Bestel je batterijen LR44 of CR2032 eenvoudig online of kom naar de GAMMA-bouwmarkt als je niet zeker weet welke batterijen je voor jouw apparaat nodig hebt. Een van onze medewerkers helpt je graag de juiste knoopcel te vinden. Tip: hoewel knoopcelbatterijen over het algemeen lang meegaan, is het een goed idee om meteen een verpakking met meerdere knoopcellen aan te schaffen. Zo zit je nooit in de vervelende situatie van een niet werkend apparaat en kun je snel weer verder. Bekijk ook ons assortiment oplaadbare batterijen en krachtige alkaline batterijen.

Recent bekeken