• Zekering
toon meer toon minder

Groepenkasten & zekeringen

4 resultaten
Bekijk de TOP 10

Met de groepenkasten van GAMMA zorg je ervoor dat de elektrische energie vanuit de meterkast veilig wordt verdeeld over de elektrische installaties van jouw woning. Je hebt de keuze uit diverse groepenkasten, met 1-fase of 3-fasen aansluiting. Ook zijn aardlekschakelaars verkrijgbaar. Met de zekeringen van GAMMA bescherm je elektrische installaties tegen schade door overbelasting of kortsluiting. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld smeltzekeringen voor in huis.

Meterkast met aardlekschakelaar

Het is aan te raden om in de meterkast een aardlekschakelaar in te bouwen. Deze schakelt stroom uit als er piek- of overbelasting ontstaat.

Groepenkast vervangen

Het kan slim zijn jouw oude groepenkast een keer te vervangen. Als onderdeel van een verbouwing bijvoorbeeld. Bij GAMMA vind je complete groepenkasten met aansluithandleiding, zodat je zelf veilig de groepenkast kunt vervangen.

ABB groepenkast compleet

GAMMA verkoopt complete groepenkasten. Van het merk ABB bijvoorbeeld.

1- of 3-fasenaansluiting

Kijk in de meterkast naar de aansluitwaarde van de groepenkast. Is deze 220/230 Volt, dan heb je een fase 1-aansluiting. Staat er 380/400Volt, dan betreft het een fase 3-aansluiting.

Groepenkast aansluiten

Het aansluiten van een groepenkast kun je zelf doen. Mede dankzij de groepenkaart en aansluithandleiding die bijgeleverd worden.

Zekering vervangen?

Let bij het vervangen van een zekering op dat de spanning en de afmetingen van de nieuwe zekering overeenkomen met de spanning van de oude zekering. Laat je bij twijfel adviseren in de bouwmarkt.

Steekzekering

Dankzij steekzekeringen raken elektrische onderdelen in e3 auto niet beschadigd bij kortsluiting of overbelasting.

Zekering dimmer

Dimmers kunnen beschadigen door overbelasting of kortsluiting. Dit kun je voorkomen met een dimmerzekering.

Glaszekering, smeltzekering

Glaszekeringen, ook bekend als smeltzekeringen, beschermen de bedrading van elektrische installaties en apparaten tegen schade door kortsluiting of overbelasting.

Wat is een passchroef?

Een passchroef zorgt ervoor dat de zekering goed past in de zekeringhouder. In ons assortiment vind je passchroeven, geschikt voor verschillend ampère.

Recent bekeken