Je gekozen filters: wis filters
  • Muurfrees


2 resultaten
Bekijk de TOP 10
Makita accu gipsfrees DCO180ZJ (zonder accu) sticker sticker
Materiaal doeloppervlak: Gips Energiebron: Accu Voltage: 18.0V
De Makita accu gipsfrees DCO180ZJ is ideaal voor het maken van uitsparingen in gipsplaten. Dankzij het lichte en slanke ontwerp is de machine erg comfortabel in gebruik, daarnaa... De Makita accu gipsfrees DCO180ZJ is ideaal voor het maken van uitsparingen in gipsplaten. Dankzi...
179.
00
Bekijk alles in muurfrees
Muurzaag slijtage met diamantblad
te huur
Materiaal doeloppervlak: Beton, Steen Energiebron: Netspanning Voltage: 230.0V
Op zoek naar gereedschap om te huren? Wij verhuren gereedschap voor elke klus. Met de muurzaag kan je snel en nauwkeurig rechte openingen in muren of betonwanden zagen. In combi... Op zoek naar gereedschap om te huren? Wij verhuren gereedschap voor elke klus. Met de muurzaag ka...

Freesmachines kopen bij GAMMA

Freesmachines zijn erg handig voor het comfortabel en creatief bewerken van hout en andere materialen. Met een freesapparaat maak je groeven, kantprofielen of speciale vormdelen in je werkstuk. Dankzij ergonomisch gevormde handgrepen leid je een handfreesmachine eenvoudig over het materiaal. Frezen verwissel je gemakkelijk en snel. Ook in de bouw zijn freesmachines jouw ideale hulpmiddel om sleuven in muren en vloeren te zagen. Met een freesapparaat werk je op die manier leidingen en kabels netjes weg. Een freesmachine van GAMMA is door middel van een stofzuigeradapter aan te sluiten op een stofzuiger, zodat je stofvrij werkt. En dankzij een laser werk je met een freesapparaat ook heel nauwkeurig.

Verschillende soorten freesmachines

Wil je een freesmachine kopen? Dan is het goed om de verschillen tussen de frezen te kennen. Een bovenfrees is een handfreesmachine, waarmee je snel en eenvoudig gleuven of groeven maakt in hout. Zo’n freesapparaat wordt ook wel voor precies zaagwerk gebruikt. Je maakt er ook nette profielranden, afwerklatten en zelfs schilderijlijstjes mee. Een ander type freesmachine is de muurfrees, waarmee je sleuven in harde materialen, zoals een stenen muur maakt. Het doel is daarbij vooral om leidingen uit het zicht weg te werken. Beide soorten freesmachines hebben een maximale freesdiepte van ongeveer 4 centimeter. Wil je sleuven maken voor het aanleggen van vloerverwarming? Dan heb je een vloerfrees nodig die geschikt is voor beton. Tot slot bestaat er nog een lamellenfrees. Met dit type freesapparaat maak je moeiteloos blinde houtverbindingen, haaks of in een bepaalde hoek. In de uitsparingen die je ermee in hout maakt, passen platte deuvels. Daarmee verbind je beide houtdelen eenvoudig aan elkaar. Er zijn ook freesmachines speciaal voor in de tuin, waarmee je de grond bewerkt. Ideaal voor in de moestuin. Meer informatie over de verschillende soorten freesmachine nodig? Bekijk dan eens ons klusadvies en keuzehulp voor freesmachines.

Een handfreesmachine of elektrische freesmachine?

Ben je van plan een freesmachine te kopen? Let dan op het vermogen in watt. Hoe hoger, hoe krachtiger. Daarnaast kan het ook fijn zijn om het toerental in te kunnen stellen. Zo voorkom je verbranding van je materiaal. Als je regelmatig met een handfreesmachine werkt, dan is het prettig wanneer je de frezen eenvoudig wisselt. Bij de ene machine gaat dit net wat makkelijker dan bij de andere. Een ander aandachtspunt is de gewenste freesdiepte. Ook dit verschilt per machine. Bij het frezen is het gebruik van een veiligheidsbril en gehoorbescherming aan te raden. Maak daarnaast gebruik van een stofzuiger om stofvrij te werken of gebruik een stofmasker, zeker als je binnenshuis aan de slag gaat. Met een freesmachine van GAMMA is jouw klus in ieder geval binnen mum van tijd geklaard. Weet je al welke freesmachine te kopen? Ga dan naar een GAMMA-bouwmarkt in de buurt of bekijk het aanbod in onze webshop. Ook voor veel ander handig elektrisch gereedschap ben je bij GAMMA aan het juiste adres.

Recent bekeken