• Waterpas
toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Waterpas

12 resultaten

Wil je een waterpas kopen om te weten of je tijdens het klussen recht blijft werken? Bij GAMMA heb je de keuze uit een uitgebreid assortiment waterpassen. We hebben standaard waterpassen in verschillende formaten en daarnaast ook digitale waterpassen. De digitale varianten worden ook wel hoek- en hellingmeters genoemd.

Wat is een waterpas?

Een waterpas wordt ook wel een timmermanswaterpas genoemd. Het is een meetinstrument, oorspronkelijk afkomstig uit de bouwkunde, om te bepalen of een vlak of lijn zo precies mogelijk horizontaal ligt. Ook tijdens het klussen komt een waterpas goed van pas. Bijvoorbeeld als je een tegelvloer aan het leggen bent en wilt weten of de tegels op dezelfde lijn liggen. Of als je een constructie in elkaar aan het timmeren bent en wel zeker wilt dat alle latten haaks op elkaar aansluiten en je niet scheef aan het werken bent. Een waterpas is een balk van metaal, hout of kunststof waarin een zogeheten libel is geplaatst. Dat is een gekromd en doorzichtig buisje dat gevuld is met een lichtgekleurde vloeistof. In het midden van het buisje zie je twee streepjes waartussen de luchtbel precies past. Als je de waterpas neerlegt en de luchtbel staat precies tussen de streepjes, dan weet je dat alles waterpas ligt.

Verschillende soorten waterpassen

Zoals al eerder aangegeven: ons assortiment bestaat uit verschillende soorten waterpassen. De meest bekende zijn voor de meeste mensen de felgele analoge waterpassen. Je kunt bij ons terecht voor kleinere formaten maar we hebben ook waterpassen die geschikt zijn voor het zwaardere werk. Bedenk vooraf goed waar je je waterpas voor nodig hebt en stem daar je uiteindelijke keuze op af.

Waterpas kopen bij GAMMA

We hebben verschillende soorten waterpassen voor je beschikbaar. Kies degene die voor jouw specifieke klus het meest geschikt is. Bestel hem online of breng een bezoek aan een van onze GAMMA-bouwmarkten. Als je online bij ons winkelt, profiteer je in ieder geval altijd van de volgende voordelen:
• We hebben meer dan 30.000 artikelen in onze webshop.
• Je hebt de mogelijkheid om zelf je bezorgdag te kiezen.
• Je kunt vragen stellen via de handige kluschat.
• We geven je tips en adviezen via ons klusadvies.

Recent bekeken