Je gekozen filters: wis filters
  • Raspschaaf
toon meer toon minder
Meer informatie
Meer informatie


2 resultaten
GAMMA raspschaaf
5 klantreviews
Lengte: 41mm Breedte: 28.0cm Hoogte: 13.0cm
De GAMMA-raspschaaf is ideaal voor het modelleren van gips. Daarnaast gebruikt u de raspschaaf ook voor het schaven van zacht hout en kunststof. De open structuur van de rasp zo... De GAMMA-raspschaaf is ideaal voor het modelleren van gips. Daarnaast gebruikt u de raspschaaf oo...
19.
99
Bekijk alles in raspschaaf
GAMMA reserveblad raspschaaf
3 klantreviews
Lengte: 2mm Breedte: 42mm Hoogte: 25.5cm
Dit GAMMA-reserveblad voor de raspschaaf is te gebruiken als vervanging wanneer het blad van uw GAMMA-raspschaaf slijt. Het geharde reserveblad is ideaal voor het modelleren van... Dit GAMMA-reserveblad voor de raspschaaf is te gebruiken als vervanging wanneer het blad van uw G...
4.
19
Bekijk alles in raspschaaf

Schaven kopen bij GAMMA

Een schaaf is onmisbaar als je bijvoorbeeld zelf meubels maakt of nieuwe ramen en deuren plaatst. Met een handschaaf van GAMMA maak je het hout precies passend en rond je de scherpe kantjes op een mooie manier af. Een schaaf kopen is vooral handig om ruw hout glad te maken en een deel van het hout af te schrapen, zonder dat zagen nodig is. De plekken waar je met een handschaaf niet bij kunt, werk je verder af met een rasp, schuurpapier of ander handgereedschap. Met beitels, gutsen en drevels bewerk je het hout vervolgens precies tot de vorm die je nodig hebt. Ook vijlen en raspen zijn hierbij heel handig.

Verschillende soorten schaven

Welke schaaf kopen? Dat hangt af van het doel dat je hebt. Schaven worden vooral toegepast bij het bewerken van hout, maar er zijn ook schaven voor het bewerken van gips, gipsplaten of kunststof. In ons assortiment vind je verschillende soorten schaven in andere maten en materialen, elk met hun eigen toepassing. We onderscheiden vooral blokschaven en raspschaven.

Blokschaaf

Een blokschaaf is gemaakt van gietijzer en gebruik je vooral om ruw hout glad te maken. Beetje bij beetje neem je tijdens elke schaafbeweging een laagje hout weg. Doordat de voet vaak gegroefd is, heb je minimale weerstand. Dat werkt prettig. In het midden van een handschaaf zit een in hoogte verstelbare schaafbeitel, waarmee je bepaalt hoeveel hout je per schaaf weg wilt nemen.

Raspschaaf
Een raspschaaf heeft een open structuur die ervoor zorgt dat de schaaf tijdens het werken niet verstopt raakt. Voor het modelleren van gips is dat ideaal. De GAMMA-raspschaaf is daarvoor geschikt. Daarnaast is het met een raspschaaf mogelijk om ook zacht hout en kunststoffen te bewerken.

Beide soorten schaven zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Een kleine handschaaf of minischaaf is een schaaf die je met één hand eenvoudig bedient. Een kleine handschaaf is ideaal om smalle en dunne lagen hout weg te halen. Bekijk ook onze tips en het stappenplan schaven om te bepalen welke soort handschaaf voor jou het meest geschikt is.

Beste handschaaf bij GAMMA

Wil je een schaaf kopen? Met een handschaaf van GAMMA bewerk je hout, kunststof of gips op een gemakkelijke en snelle manier. Reservebladen en verschillende vijlen voor de grote en kleine handschaaf vind je in GAMMA’s assortiment. Bestel je nieuwe schaaf gemakkelijk online of bezoek een GAMMA-bouwmarkt. Er is er altijd een bij jou in de buurt. Bekijk ook eens ons andere handgereedschap, waarmee je het materiaal eenvoudig verder bewerkt.

Recent bekeken