• Stootwil
toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Stootwil

13 resultaten

Heb je zelf een boot en ga je er graag op uit om te varen? Dan wil je natuurlijk wel dat je de juiste accessoires en benodigdheden hebt voor een prettige vaarervaring. Om op een goede en veilige manier aan te meren, is het bijvoorbeeld handig om ook over stootwillen te beschikken. Bij GAMMA heb je de keuze uit verschillende soorten en vormen. Maak een afgewogen keuze uit ons ruime assortiment.

Wat is een stootwil?

Een stootwil dient om de kinetische energie van een afmerende boot of schip op te vangen. Het zorgt ervoor dat je schade aan je boot of de afmeerconstructie voorkomt. De benaming stootwil geldt voornamelijk in de pleziervaart. In de zeevaart spreek je van een fender. Een stootwil was vroeger van touw maar tegenwoordig wordt het gemaakt van zachte kunststof. Een stootwil kan ook opgeblazen worden en verschillende vormen hebben. De meest gangbare vorm is die van een druppel of een aan de einden afgeronde cilinder. Je hangt de stootwil aan een lijn of een touw aan de rand van je boot. Daarom is een stootwil voorzien van een oog om het touw doorheen te halen.

Diverse soorten stootwillen

Je vindt bij GAMMA diverse soorten stootwillen. Zo hebben we bijvoorbeeld boegstootwillen die je op de neus van je boot plaatst. De standaard druppelvormige stootwillen zijn met name geschikt voor bevestiging aan de zijkant van je boot. Daarnaast hebben we ook nog hoekstootwillen en steigerstootwillen, die je niet aan de boot zelf maar aan de steiger bevestigt.

Daarom koop je een stootwil bij GAMMA

Of je nu een stootwil gaat kopen bij GAMMA of een heel ander product op je lijstje hebt staan: als je shopt bij ons profiteer je keer op keer van diverse voordelen. Zo kun je bij ons:
• kiezen uit een ruime webshopvoorraad van meer dan 30.000 artikelen;
• zelf je bezorgdag kiezen;
• vragen stellen via de handige kluschat;
• profiteren van tips en adviezen via ons klusadvies;
• allerhande gereedschap huren.

Recent bekeken