• Raveeldrager
toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Raveeldrager

26 resultaten

Als je bezig bent met het bevestigen van dwarsbalken die zwaar belast gaan worden, zoals bijvoorbeeld vloerbalken, dan is de kans groot dat je raveeldragers nodig hebt. Een raveeldrager wordt ook wel eens een balkdrager of raveelbeugel genoemd.

Wat is een raveeldrager?

Een raveeldrager is een stalen hulpstuk dat je nodig hebt als je houten balken met elkaar wilt verbinden. Dit komt vaak voor op het moment dat er een draagbalk in een bepaalde constructie wordt onderbroken. Meestal is dit bij een raveling, maar raveeldragers kunnen ook bij andere balken worden gebruikt. Kortom, met een raveeldrager ben je in staat om dwarsbalken die zwaar belast zijn met elkaar te verbinden.

Soorten raveeldragers

Bij GAMMA heb je de keuze uit verschillende soorten raveeldragers. Ze zijn globaal onder te verdelen in de volgende soorten:
• een raveeldrager zwaar verzinkt;
• een raveeldrager met strip;
• een raamhoek.

Raveeldrager zwaar verzinkt

Een verzinkte raveeldrager is een raveeldrager die extra zwaar gemaakt is. Ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Kies de maat die passend is bij de lengte en de breedte van de balken waarmee je gaat werken.

Raveeldrager met strip

Bij een raveeldrager met strip zit er een extra strip aan de onderkant van de raveeldrager. Zo’n houtverbinding is handig om te gebruiken bij zwaar belaste dwarsbalken.

Raamhoek

Een specifiek type raveeldrager is de zogeheten raamhoek. Die is zoals je begrijpt handig op het moment dat je ramen, kozijnen en lijsten wilt verstevigen.

Raveeldragers kopen bij GAMMA

Wil je ook raveeldragers kopen voor je balkenconstructie? Bij GAMMA bestel je ze gemakkelijk online. Je kunt daarbij zelf je bezorgdag kiezen of je producten ophalen in een GAMMA-winkel bij jou in de buurt. En wil je ze nu al meteen ophalen? Check dan de voorraad van de voor jou dichtstbijzijnde GAMMA-bouwmarkt. Weet je niet precies hoe raveeldragers werken of heb je hulp nodig? Maak dan slim gebruik van onze handige kluschat.

Recent bekeken