Roljaloezieën in standaard maten

156 resultaten
Bekijk de TOP 10

Duo rolgordijn kopen bij GAMMA

Roljaloezieën of duorolgordijnen combineren het sfeervolle van rolgordijnen met het praktische van jaloezieën. Vanwege de dubbele stof kun je een unieke lichtinval in huis regelen. De ene keer kies je voor veel licht in huis en op een ander moment draai je de jaloezie zo dat er geen licht binnen kan en je geen inkijk hebt. Je kunt roljaloezieën gemakkelijk zelf in hoogte en breedte aanpassen of je laat dit doen door GAMMA. Bekijk het ruime assortiment online of in de bouwmarkt.

roljaloezie woonkamer

Wat is een duo rolgordijn?

Een duo rolgordijn bestaat uit twee gordijnen die langs elkaar bewegen. Beide gordijnen bestaan uit gewone én transparante banen. Die lopen horizontaal. Daardoor kun je een duo rolgordijn in verschillende standen draaien. Als twee transparante banen achter elkaar terecht komen, dan heb je daar maximale lichtinval. Als je de donkere banen voor de transparante schuift, is het duo rolgordijn een verduisterend gordijn geworden. Duo rolgordijnen werken dus eigenlijk als een jaloezie.

Wat is een roljaloezie?

Een roljaloezie is precies hetzelfde als een duo rolgordijn: een rolgordijnen met twee lagen stof die langs elkaar bewegen en zo als een jaloezie 'open' en dicht kunnen.

Standaard maat of duo rolgordijn op maat?

Bedenk eerst of je een standaard maat kiest, of een duo rolgordijnen op maat. De keuze voor standaard maten of raamdecoratie op maat hangt vooral af van je budget, hoeveel tijd je hebt, en hoe handig je bent.

Standaard maat duo rolgordijn

 • Een standaard maat duo rolgordijn is het goedkoopst
 • Je moet het duo rolgordijn nog wel zelf op maat maken, maar met onze hulp is een rolgordijn inkorten niet moeilijk
 • Of je maakt gebruik van onze inkortservice, dan ben je nog steeds goedkoper uit dan bij duo rolgordijnen op maat
 • In beide gevallen geldt: selecteer de maat die het dichtst in de buurt komt van jouw maten
 • Je kunt dat doen door aan de linkerkant van deze pagina de filters 'Breedte' en 'Hoogte' te gebruiken
 • Bij de filters staat een blauwe tekst met 'Meer informatie', als je daar op klikt leggen we je uit hoe je je raam moet opmeten

Duo rolgordijnen thuis laten monteren

Het meest relaxed is als je helemaal niets hoeft te doen. Of misschien heb je niet de tijd of de mogelijkheid om zelf je raamdecoratie te monteren. Maak in dat geval gebruik van de montageservice van GAMMA.

Duo rolgordijn ophangen

Rolgordijn voor het kozijn of in het kozijn?

Je kunt je raamdecoratie op twee manieren bevestigen. Als je je raamdecoratie in de de dag bevestigt, dan hangt deze in het kozijn. Wanneer je de raamdecoratie op de dag monteert dan hangt deze over het raamkozijn heen:
op de dag in de dag

Rolgordijnen inkorten en ophangen is niet moeilijk als je de juiste stappen volgt. We hebben het je zo makkelijk mogelijk gemaakt. Bekijk voor alle tips ons uitgebreide Klusadvies roljaloezieën.

roljaloezie in de daag

roljaloezie op de dag

Voordelen van duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn van GAMMA heeft vele voordelen:

 • Duo rolgordijnen werken zonwerend
 • Met een duo rolgordijn heb je een snelle manier om de gordijnen dicht en weer open te doen
 • Een duo rolgordijn is eigenlijk 2-in-1: een rolgordijn en een jalozie
 • Een rolgordijnen isoleert in de winter
 • Rolgordijnen dempen het geluid, waardoor je minder galm in de kamer hebt

Wil je ter inspiratie andere soorten raamdecoratie zien, ga dan naar de algemene pagina met raamdecoratie. Daar vind je bijvoorbeeld ook plisségordijnen, vouwgordijnen en gewone gordijnen.

Pas op met HR++ glas

Heb je HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie je aanschaft en hoe je deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak.

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer je raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in je raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.

Duo rolgordijn aanbieding

Bij GAMMA vind je vaak voordelige aanbiedingen, zo ook voor roljaloezieën.

Recent bekeken