toon meer toon minder
toon meer toon minder
  • Houtverf
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Houtverf

21 resultaten

Het hout in je tuin heeft veel te lijden door weersinvloeden. Daarom wil je het af en toe verven om het in goede conditie te houden. Goed plan! Bij GAMMA kun je in dat geval jouw ideale houtverf kopen. In ons assortiment onderhoud tuinmeubelen hebben we voor elk wat wils. Dus ook voor jou! Vertrouw op goede producten met een prima prijs/kwaliteitverhouding. Dat geldt in de bouwmarkt, maar ook online. Bekijk ons assortiment in onze webshop en je kunt direct je mooie nieuwe houtverf kopen.

Transparante beits of dekkende beits?

Je zult zien dat je in onze webshop en bouwmarkten de keuze hebt uit twee verschillende soorten houtverf: transparante beits en dekkende beits. De naam geeft eigenlijk het verschil al aan:
- Bij transparante beits zie je na het verven de nerf en structuur van het hout nog goed. Dat geldt ook voor transparante kleurbeitsen. Breng je meer lagen aan op het hout, dan wordt de kleur wel dieper.
- Dekkende beits brengt een egale verflaag aan over de nerf van het hout heen. Dit ziet er vrijwel hetzelfde uit als lakverf. Het enige verschil is dat de glans wel minder kan zijn.

Zo breng je houtverf aan

  • Maak de ondergrond droog, stofvrij en vetvrij (met ontvetter of verfreiniger). Verf je hardhout? Ontvet dan ook nog met thinner.
  • Schuur het te verven hout met droog schuurpapier. Werk van grof naar fijn. Losse vezels mag je niet meer voelen.
  • Breng vervolgens de houtverf aan die jij hebt uitgezocht voor jouw klus.

Ideaal: klusadvies en kluschat van GAMMA

Heb je de juiste houtverf gevonden voor jouw klus? Dan kun je bij GAMMA ook nog terecht voor klusadvies op het gebied van verven. En zelfs nog wat specifieker als het om je tuinhout gaat: check bijvoorbeeld ons stappenplan tuinhuis beitsen, zodat je precies weet hoe je het beste resultaat krijgt!

Heb je toch nog een klusvraag? Stel hem aan onze kluschat. Rechtsonder op elke pagina vind je het icoon hiervoor. Klik erop en wij helpen je verder.

Recent bekeken