Spackmes

3 resultaten

Wil je een spackmes kopen omdat je van plan bent om zelf een muur te gaan stucen? Bezoek dan een van onze bouwmarkten of bekijk ons assortiment met spackmessen online. Er zijn niet heel veel verschillende soorten spackmessen. Het verschil zit hem meestal met name in de breedte van het mes.

Wat is een spackmes?

Een spackmes gebruik je als je een muur gaat pleisteren of stucen. Eigenlijk ziet het eruit als een breed soort plamuurmes. Je gebruikt een spackmes vooral om het aangebrachte stucwerk goed vlak te maken. Je werkt met een spackmes altijd van boven naar beneden en het doel is om alle gaatjes en oneffenheden dicht te maken. Ze zijn meestal gemaakt van roestvaststaal zodat er geen roestvormende onderdelen achterblijven na het afwerken van het pleister.

Zo gebruik je een spackmes bij het stucen

Als je zelf gaat stucen, wil je natuurlijk wel zorgvuldig te werk gaan. Bekijk ons complete stappenplan voor het zelf stucen van je muur of plafond zodat je goed beslagen ten ijs komt. Als je eenmaal het gips op de muur hebt aangebracht, moet je de muur glad maken met een reilat. Hiermee haal je te veel aangebracht gips weg. Zo’n 20 minuten daarna (als het gips bijna niet meer in te drukken is) komt je spackmes goed van pas. Daarmee ga je namelijk ‘messen’. Je houdt het spackmes dan in een hoek van 45 graden en trekt vervolgens het gips glad.

Spackmes bij GAMMA kopen

Wil je ook een spackmes kopen bij GAMMA? Breng dan een bezoek aan een van onze bouwmarkten of bestel het mes van je voorkeur gemakkelijk online. Wie vandaag voor 21.00 uur bestelt, kan de set de volgende dag al in huis hebben. Bij ons profiteer je verder ook altijd van diverse voordelen. Zo kun je bij ons:
• kiezen uit een ruime webshopvoorraad van meer dan 30.000 artikelen;
• zelf je bezorgdag kiezen;
• vragen stellen via de handige kluschat;
• profiteren van tips en adviezen via ons klusadvies.