PVC vloeren

59 resultaten
Bekijk de TOP 10

PVC vloeren kopen bij GAMMA

PVC vloeren zijn de laatste tijd erg in opkomst. Dit is ook niet vreemd, want het materiaal PVC kent als vloerbedekking veel voordelen:

 • PVC heeft een lange levensduur
 • De vloer is zeer slijtvast
 • Makkelijk schoon te maken
 • Vochtwerend

GAMMA heeft een ruim aanbod in verschillende kleuren, prijzen, maten en motieven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een visgraat vloer van PVC. Daarnaast is deze kunststoffen vloer te verkrijgen met een makkelijk klik- of plaksysteem, zodat je snel en probleemloos je eigen PVC vloer legt. Bovendien is de vloer ook nog eens gunstig geprijsd en heeft GAMMA meerdere malen per jaar interessante PVC aanbiedingen. Houd hiervoor onze aanbiedingen en acties in de gaten.

Ondanks dat de termen vaak door elkaar gebruikt worden, is PVC niet gelijk aan vinyl en al helemaal niet aan laminaat of een echt houten vloer. Lees snel verder om meer te weten te komen.

Wat is een PVC-vloer?

PVC is de afkorting van polyvinylchloride, een kunststof materiaal dat onderhoudsvriendelijk, geluidsarm en vochtbestendig is. De vloer bestaat onder andere uit meerdere lagen polyvinylchloride. PVC-vloeren bestaan uit langwerpige stroken of uit vierkante tegels. Het materiaal voelt comfortabel aan.

Patronen PVC vloerbedekking

Vaak hebben de stroken PVC ze een houtpatroon of (natuur)steenpatroon. Hierdoor krijg je de look van een natuurlijke vloer, maar de voordelen van een kunststoffen. Hier krijg je een indruk van de veelheid van patronen:

Voorbeeld PVC 1 Voorbeeld PVC 2 Voorbeeld PVC 3

Visgraat vloer met PVC laminaat

Een klassieke vloer met visgraatmotief is enorm populair. Wil je dit motief met de voordelen van een kunststof vloer? Dan is het goed om te weten dat je met PVC stroken een prachtige visgraat vloer kunt maken. Als je dan ook nog kiest voor PVC in houtmotief, dan lijkt je vloer echt op een houten visgraat vloer. Van zwart tot beige en van blond eiken tot grijs grenen, onze keuze uit PVC vloeren is enorm. Heb je nog geen idee welke kleur of motief het beste in jouw huis past? Koop of bestel bij GAMMA vloerstalen in meerdere kleuren om thuis in het goede licht met elkaar te vergelijken.

Verschil PVC vloeren met laminaat, houten vloer, vinyl vloer

Ondanks dat de termen vaak door elkaar gehusseld worden, zoals PVC laminaat, is er wel degelijk verschil tussen een PVC vloer, laminaat, hout en vinyl.

 • Laminaat: is vaak opgebouwd uit vier lagen, namelijk een toplaag van kunststof, een houtvezellaag, een papieren en een melamine toplaag. Ga naar laminaat voor meer info
 • Houten vloer: bestaat voor 100% uit de gekozen houtsoort, zoals eiken en grenen. Ga naar houten vloeren voor meer info
 • Vinyl: in tegenstelling tot PVC is de onderlaag van vinyl vloertegels of vloerzeil van schuim. Dat geeft de vloer een verende eigenschap, maar er blijven ook eerder afdrukken in staan

PVC-vloeren en vloerverwarming

Heb je vloerverwarming in huis, of denk je erover het aan te leggen? Geen probleem! PVC is prima te combineren met vloerverwarming.

PVC vloer leggen

Het leggen van een PVC vloer is niet moeilijk en kun je eenvoudig zelf doen. Je kunt kiezen uit stroken of tegels. Er zijn twee systemen, let op welke je kiest:

Klikverbinding (zwevend)

 • Kliksysteem zoals dat ook bij laminaat standaard is
 • Het PVC is dan 'zwevend', dat betekent: niet aan de vloer vastgeplakt

Zelfklevend

 • Elke strook of tegel heeft een plaklaag
 • Net als bij een sticker haal je het papier eraf, en plakken maar
 • Je plakt het PVC dus direct vast op vloer of ondervloer
 • De vloer moet wel schoon en droog zijn

Hulp bij het leggen van je PVC vloer

 1. Begin met onze handige vloercalculator om te weten hoeveel pakketten PVC je nodig hebt.
 2. Neem je een product uit de DreamClicks-collectie van GAMMA? Maak dan gebruik van ons stappenplan DreamClick PVC-laminaat leggen.
 3. Is je keuze gevallen op het merk Flexxfloors? Ga dan naar het stappenplan Flexxfloors Stick vloer leggen.
 4. Vergeet niet een goede ondervloer te kopen, om te egaliseren of om geluid te dempen. Hiervoor kun je gebruik maken van ons stappenplan ondervloer kiezen en vervolgens het stappenplan ondervloer leggen.
 5. Denk ook aan passende plinten

Wil je de (onder)vloer liever laten leggen door een professional? Schakel dan de GAMMA montageservice in.

Recent bekeken