close

Autoveiligheid Outlet

Wie auto rijdt, moet serieus nadenken over veiligheid. Je wilt de risico's op ongelukken minimaliseren. Deze artikelen helpen je daarbij. Zorg dat je goed bent voorbereid als er iets misgaat - en liever nog, voorkom dat er iets misgaat. In veel landen zijn veel van de getoonde producten zijn verplicht, soms onder bepaalde omstandigheden (sneeuwkettingen).

Gevarendriehoek: als jouw auto ineens stilstaat

Bij pech op de weg is het verplicht om een gevarendriehoek een aantal meter achter de auto te plaatsen. Achteropkomend verkeer ziet dan dat er wat aan de hand is en zal zijn snelheid matigen. Dat is wel zo veilig.

Goed zichtbaar met een veiligheids hesje

Ook vaste prik bij pech onderweg: een veiligheidshesje. Door de reflecterende stroken en felle kleuren ben je ook buiten de auto voor de andere verkeersdeelnemers goed zichtbaar.

Lifehammer: glas breken als het echt moet

Wanneer de auto te water raakt of als de portieren niet meer openen, breek je de ramen met een lifehammer. Onmisbaar in iedere auto.

Auto schuimblusser

Brand in de auto? Dat kan heel gevaarlijk zijn. Zorg daarom dat je altijd een brandblusser in de auto hebt liggen. Vuur in de auto kun je het beste blussen met schuim.

Sneeuwkettingen

Als het hard sneeuwt, de sneeuw blijft liggen en je moet de berg op, dan gaat dat vaak niet lukken zonder sneeuwkettingen. In veel (bergachtige) landen zijn er wegen waar je in de winter verplicht sneeuwkettingen bij je moet hebben.