Tips voor extra barbecue gemak

Je tuin is het verlengstuk van je huis. Er is dan ook niets fijner dan met deze mooie dagen met elkaar te genieten van een barbecue in de tuin. Maar hoe laat je een barbecue avond nog prettiger verlopen? Met deze handige tips helpen we je alvast op weg.

Maak gebruik van een brikettenstarter

Gebruik je nog geen brikettenstarter? Probeer het eens bij je volgende barbecue en je wilt niet meer terug. Met een brikettenstarter gaat het aansteken van je barbecue heel eenvoudig. Het warmt de kolen gelijkmatig en snel op, waardoor je veel tijd bespaart en sneller kunt starten.
Wacht totdat de kolen grijs zijn, giet ze in je houtskool-barbecue en je kunt beginnen!

Gebruik een handige barbecue-lighter om je barbecue eenvoudig aan te steken

Er is een nieuw product op de markt. Benieuwd hoe je nóg gemakkelijker je barbecue aansteekt? Met een speciale barbecue-aansteker is je barbecue binnen no-time klaar voor gebruik, en dat op een milieuvriendelijke wijze. Het is namelijk niet meer nodig om aanmaakblokjes te gebruiken. Je steekt de stekker in het stopcontact, houd de speciale aansteker voor de kolen en binnen één minuut branden de kolen met behulp van hete lucht.

Meet de kerntemperatuur van je vlees op met een thermometer

Of je nou ervaren of onervaren achter de barbecue bent, het blijft lastig om te bepalen wanneer je vlees goed gaar is. Het snijden in het vlees om te zien of het gaar is, zorgt ervoor dat de kwaliteit en smaak van je vlees verloren gaat. Met behulp van deze thermometer weet je door het meten van de kerntemperatuur precies wanneer je vlees gaar is.

Maak gebruik van Professionele houtskool

Professionele houtskool, wat is dat precies? Het verschil tussen een goede houtskool zit hem vooral in het formaat. Deze houtskool is groter waardoor je minder vaak hoeft bij te vullen. Wel zo lekker, kan je extra lang genieten zonder je houtskool te hoeven vervangen. Deze houtskool-soort is ook zeer geschikt voor slowcooken met een keramische-barbecue.

Maak de barbecue achteraf goed schoon

Het goed schoon houden van je barbecue kost minder tijd dan je denkt. Door je barbecuerooster vantevoren goed in te smeren met olie, zorg je ervoor dat je achteraf minder hoeft schoon te maken. Een handige tip is het achteraf insmeren met een citroen. Halveer een citroen en smeer het rooster in, laat dit vervolgens een aantal uur intrekken en maak de barbecue schoon met een spons. Heb je toch nog hardnekkige resten? Maak dan gebruik van een speciale staalborstel.Een staalborstel kan je ook gebruiken wanneer het rooster nog warm is. Zo maak je eenvoudig het barbecuerooster schoon en ben je klaar voor de volgende barbecue.

Recent bekeken