klus bewust
Klus bewust

In alle GAMMA-bouwmarkten en op onze website is een ruime selectie producten nu voorzien van het Klus Bewust label. Dit label helpt u bij het maken van keuzes wanneer u bewust wilt klussen. Milieu Centraal heeft de producten met oog voor milieu en gezondheid voor u geselecteerd, hierdoor weet u zeker dat u met ons Klus Bewust assortiment goed zit.

U vindt Klus Bewust producten terug in het assortiment verf, hout, op de tuinafdeling tussen de sanitair producten, bij de afdeling verlichting, batterijen, bij de lijmen en kitten, tussen de isolatiematarialen, maar ook bij ventilatie, verwarmingsmaterialen en bouwmaterialen. Op gamma.nl herkent u de producten in deze assortimentsgroepen aan het klusbewustlogo. 

Belangrijk is dat Klus Bewust producten normale producten zijn binnen ons assortiment en dat u er dus niet ‘meer’ voor hoeft te betalen.

Recycling

Recycling is een goede zaak. GAMMA draagt er graag haar steentje aan bij. Hoe minder afval we produceren, hoe beter het is voor het milieu. Doet u alles bij ons in de juiste bakken, dan zorgt GAMMA ervoor dat de grondstoffen van deze producten weer worden gebruikt.

Meer informatie

 

Recyclen

KeurmerkenWijzer

KeurmerkenWijzer

Komt u in de GAMMA bouwmarkt ook wel eens keurmerken tegen waarvan u de betekenis niet kent? De KeurmerkenWijzer van Milieu Centraal biedt uitkomst.

Met deze app ziet u direct wat het keurmerk zegt over het milieu, dierenwelzijn of eerlijke handel en hoe de controle van het keurmerk is geregeld. Het Klus Bewust-logo van GAMMA is ook opgenomen in de app. Zo is het maken van duurzame keuzesin onze bouwmarkt een stuk makkelijker.

 

Download de app

 

Veelgestelde vragen

Wat betekent het Klus Bewust logo?
Het Klus Bewust logo staat op die producten binnen het assortiment van GAMMA die een bewuste keus zijn op het gebied van milieu, veiligheid en gezondheid. Veiligheid wordt in de loop van het eerste kwartaal verder ingevuld in samenwerking met stichting VeiligheidNL. Het is, met andere woorden, een meer verantwoorde keuze dan een vergelijkbaar product zonder het Klus Bewust logo.
 
Wat houdt de samenwerking met Milieu Centraal in?
Milieu Centraal is inhoudelijk partner van GAMMA en heeft het assortiment beoordeeld op milieu- en gezondheidsaspecten. Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie op het gebied van energie en milieu. Voor de veiligheidsaspecten van de producten is samenwerking gezocht met Stichting VeiligheidNL.
 
 
Hoe vaak worden de producten opnieuw beoordeeld op milieuvriendelijkheid?
Aan de hand van criteria die Milieu Centraal heeft opgesteld voor alle productgroepen beoordelen onze category managers de artikelen op milieuvriendelijkheid. De informatie van Milieu Centraal is een jaar geldig, en wordt daarom jaarlijks geactualiseerd.