Retourneren online aankoop

Je kunt je online aankopen op 2 manieren retourneren:
1. Gratis terugbrengen in de bouwmarkt. Vergeet niet je factuur mee te nemen.
2. Op eigen kosten retourneren per post. Terugsturen per post kost € 4,95.

Ruilen of terugbrengen kan alleen als het product compleet is en (voor zover mogelijk) in de originele verpakking zit. Op maat gemaakte producten kun je niet ruilen of retourneren.

Wil je een bestelling annuleren? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de klantenservice. Je kunt alleen een retour aanmelden wanneer je het artikel al ontvangen hebt.

Retourvoorwaarden

  • Je kunt de overeenkomst binnen 30 dagen na aankoop annuleren door het product te ruilen in de bouwmarkt of terug te sturen naar de webshop. De termijn van 30 dagen gaat in op de dag nadat je het artikel ontvangt. Als je ons binnen 30 dagen op de hoogte stelt van je herroeping heb je vervolgens nog 14 dagen om het artikel terug te sturen.
  • Direct omruilen voor een ander artikel kan alleen in de GAMMA-bouwmarkt. Ruil je een artikel voor een goedkoper product? Dan krijg je de rest van het betaalde bedrag terug.
  • Ruilen of terugsturen kan alleen als het product compleet is en (voor zover mogelijk) in de originele verpakking zit. Pak het product daarom niet verder uit / gebruik het niet meer dan nodig is om goed te kunnen beoordelen of je het wilt houden.
  • Voor het retourneren van verf geldt een andere retourprocedure. Wij raden je aan om verf (latex, lak, beits en was), lijm, kit en reinigingsmiddel niet per post te versturen. Breng deze liever terug naar de GAMMA-bouwmarkt. Want als er bij het verzenden lekkage ontstaat, kun je aansprakelijk worden gesteld voor alle eventuele schade.
  • Indien verpakkingen van bijvoorbeeld tegellijm, cement en zand zijn geopend of beschadigd dan brengen wij hiervoor kosten in rekening. Het product kunnen wij immers niet meer verkopen. Op maat gemaakte artikelen zoals raamdecoratie op maat of samengestelde deuren kun je niet ruilen of retourneren.
  • Zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen nadat je het artikel hebt teruggestuurd (of na herroeping), storten wij het aankoopbedrag terug op je rekening.
  • Als je de hele bestelling terugstuurt, storten we ook de verzendkosten terug op je rekening. Dit zijn de verzendkosten die je betaalde voor thuisbezorging. De eventuele kosten van het terugsturen (retourkosten) moet je wel betalen.
  • Je kunt alleen producten die je in Nederland hebt gekocht ook ruilen in Nederland.

Meer informatie over herroepingsrecht

Wat moet je doen?

Indien je een online aankoop wilt retourneren meld deze allereerst aan via deze pagina.
Hoe je je bestelling terugstuurt, hangt af van hoe die is bezorgd. Dat staat in de e-mail van je orderbevestiging.

Bezorgd door PostNL
Als je bestelling door PostNL is bezorgd, kun je die op 2 manieren teruggeven:

Breng de bestelling naar een GAMMA-bouwmarkt bij jou in de buurt. Je betaalt dan geen retourkosten. Neem de factuur mee die je per e-mail hebt ontvangen.
- Betaalde je jouw online aankoop met iDEAL? Dan kun je kiezen: wij storten het aankoopbedrag terug op je bankrekening of wij geven contant geld terug.
- Betaalde je jouw online aankoop met creditcard of via PayPal? Dan storten we het aankoopbedrag terug op je creditcardrekening of PayPal-account. Het duurt een paar dagen voordat het geld op je rekening of account staat.
- Deed je jouw bestelling bij de bestelinfozuil in de bouwmarkt en heb je met je pinpas betaald? Ook dan kun je kiezen: wij storten het aankoopbedrag terug op je bankrekening of wij geven contant geld terug.
- Betaalde je met creditcard? Dan storten we het aankoopbedrag terug op je creditcardrekening.

Of stuur de bestelling per post terug. Dat kost € 4,95. Je betaalt die € 4,95 niet direct aan PostNL. Wij trekken dit bedrag af van het bedrag dat we terugbetalen. Meld jouw retour eerst aan.

Bezorgd door Extra@Home
Is jouw online bestelling bezorgd door Extra@Home? Dan kun je voor een snelle afhandeling het beste naar jouw GAMMA-bouwmarkt gaan. Retourneren kost dan niks. Neem wel de factuur mee die je per e-mail hebt ontvangen. Ga je liever niet naar de bouwmarkt? Meld dan eerst je retour aan. Wanneer een pakket moet worden opgehaald, zijn de retourkosten gelijk aan de verzendkosten (maximaal 39 euro).

Bezorgd door een leverancier
Is jouw online bestelling bezorgd door een leverancier van GAMMA? Dan kun je voor een snelle afhandeling het beste naar jouw GAMMA-bouwmarkt gaan. Retourneren kost dan niks. Neem wel de factuur mee die je per e-mail hebt ontvangen. Ga je liever niet naar de bouwmarkt? Meld dan eerst je retour aan. Als we de bestelling via de leverancier terugnemen, zijn de kosten gelijk aan de kosten voor bezorging (maximaal 69 euro).

Wanneer krijg je de bezorgkosten terug?

Als je jouw hele bestelling retourneert, krijg je de door jou betaalde bezorgkosten terug. Het maakt niet uit of je de bestelling terugbrengt naar de bouwmarkt, terugstuurt per post of laat ophalen. Je hebt geen recht op teruggave van de bezorgkosten als je maar een deel van je bestelling retourneert.

Op het ruilen en retourneren van online bestellingen zijn de Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie van toepassing.

Recent bekeken