retourneren online aankopen

Retourneren online aankoop

Je kunt je online aankopen op 2 manieren retourneren:

 • Gratis terugbrengen in de bouwmarkt. Vergeet niet je factuur mee te nemen.
 • Op eigen kosten retourneren per post. Terugsturen per post kost € 4,95.

 

Ruilen of terugbrengen kan alleen als het product compleet is en (voor zover mogelijk) in de originele verpakking zit. Maatwerkartikelen kun je niet ruilen of retourneren.

 

Wil je een bestelling annuleren? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de klantenservice. Je kunt alleen een retour aanmelden wanneer je het artikel al ontvangen hebt.

 

 

 

Wij raden je aan om verf (latex, lak, beits en was), lijm, kit en reinigingsmiddel niet per post te versturen. Breng deze liever terug naar de GAMMA-bouwmarkt. Want als er bij het verzenden lekkage ontstaat, kun je aansprakelijk worden gesteld voor alle eventuele schade.

Retourneren van verf, lijm, kit en reinigingsmiddel

Wij raden je aan om verf (latex, lak, beits en was), lijm, kit en reinigingsmiddel niet per post te versturen. Breng deze liever terug naar de GAMMA-bouwmarkt. Want als er bij het verzenden lekkage ontstaat, kan jij aansprakelijk worden gesteld voor alle eventuele schade. Wil je verf, lijm, kit en reinigingsmiddel toch per post terugsturen? Dan moet je het product als volgt verpakken:

 • Doe het artikel in een plastic zak en sluit die goed af.
 • Doe het daarna in een stevige kartonnen doos. Zorg ervoor dat het artikel niet kan schuiven.
 • plak de officiële stickers ‘THIS SIDE UP' en ‘BREEKBAAR' op de doos.
 • Voldoet je pakket aan de eis 'gelimiteerde hoeveelheid'? Plak dan ook de officiële sticker 'GELIMITEERDE HOEVEELHEID' op het pakket.
 • Stuur het pakket naar: GAMMA Nederland Antwoordnummer 2060 3970 VJ Houten

 

Stuur de bestelling per post terug. Dat kost € 4,95. Je betaalt die € 4,95 niet direct aan PostNL. Wij trekken dit bedrag af van het bedrag dat we terugbetalen.

Meer informatie over herroepingsrecht

Je kunt gebruik maken van het Europees modelformulier voor herroeping. Dit formulier is toegevoegd in de orderbevestiging van je bestelling en kan gebruikt worden om de koop te ontbinden. Het invullen van het modelformulier is niet noodzakelijk, het retourneren van jouw artikel(en) is voldoende om gebruik te maken van je herroepingsrecht. Na ontvangst van de bestelling heb je 30 dagen bedenktijd. Je hebt dus 30 dagen om te herroepen. Na herroeping heb je 14 dagen de tijd om de producten terug te sturen.

 

Wij restitueren alle betalingen die wij van jou hebben ontvangen, inclusief bezorgkosten, zo spoedig mogelijk en in ieder geval niet later dan 14 dagen vanaf de dag dat we je besluit om de koopovereenkomst te ontbinden hebben ontvangen. Wij gebruiken dezelfde betalingsmethode die jij hebt gebruikt om je bestelling te betalen, tenzij je uitdrukkelijk anders aangeeft. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Wij mogen wachten met terugbetaling totdat we de artikelen retour hebben ontvangen of totdat je het bewijs hebt geleverd dat de artikelen zijn geretourneerd, afhankelijk van wat het eerst plaatsvindt.

 

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Retourvoorwaarden

 • Je kunt een product binnen 30 dagen na aankoop ruilen in de bouwmarkt of terugsturen naar de webshop. De termijn van 30 dagen gaat in op de dag dat je het artikel ontvangt.
 • Direct omruilen voor een ander artikel kan alleen in de GAMMA-bouwmarkt. Ruil je een artikel voor een goedkoper product? Dan krijg je de rest van het betaalde bedrag terug.
 • Ruilen of terugsturen kan alleen als het product compleet is en (voor zover mogelijk) in de originele verpakking zit. Pak het product daarom niet verder uit / gebruik het niet meer dan nodig is om goed te kunnen beoordelen of je het wilt houden.
 • Indien verpakkingen van bijvoorbeeld tegellijm, cement en zand zijn geopend of beschadigd dan brengen wij hiervoor kosten in rekening. Het product kunnen wij immers niet meer verkopen. Op maat gemaakte artikelen zoals maatwerk raamdecoratie of samengestelde deuren kun je niet ruilen of retourneren.
 • Zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen nadat je het artikel hebt teruggestuurd (of na herroeping), storten wij het aankoopbedrag terug op je rekening.
 • Als je de hele bestelling terugstuurt, storten we ook de verzendkosten terug op je rekening. Dit zijn de verzendkosten die je betaalde voor thuisbezorging. De eventuele kosten van het terugsturen (retourkosten) moet je wel betalen.
 • Je kunt alleen producten die je in Nederland hebt gekocht ook ruilen in Nederland. 

Wat moet je doen?

Indien je een online aankoop wilt retourneren meld deze allereerst aan via deze pagina. 
Hoe je je bestelling terugstuurt, hangt af van hoe die is bezorgd. Dat staat op de voorkant van de pakbon.

Bezorgd door PostNL

Als je bestelling door PostNL is bezorgd, kun je die op 2 manieren teruggeven:

1. Breng de bestelling naar een GAMMA-bouwmarkt bij jou in de buurt. Je betaalt dan geen retourkosten. Neem de factuur mee die je per e-mail hebt ontvangen.
 

 • Betaalde je jouw online aankoop met iDEAL? Dan kun je kiezen: wij storten het aankoopbedrag terug op je bankrekening of wij geven contant geld terug.
 • Betaalde je jouw online aankoop met creditcard of via PayPal? Dan storten we het aankoopbedrag terug op je creditcardrekening of PayPal-account. Het duurt een paar dagen voordat het geld op je rekening of account staat.
 • Deed je jouw bestelling bij de bestelinfozuil in de bouwmarkt en heb je met je pinpas betaald? Ook dan kun je kiezen: wij storten het aankoopbedrag terug op je bankrekening of wij geven contant geld terug.
 • Betaalde je met creditcard? Dan storten we het aankoopbedrag terug op je creditcardrekening.

2. Stuur de bestelling per post terug. Dat kost € 4,95. Je betaalt die € 4,95 niet direct aan PostNL. Wij trekken dit bedrag af van het bedrag dat we terugbetalen. Meld jouw retour allereerst hier aan.
 

Bezorgd door Extra@Home

Is jouw online bestelling bezorgd door Extra@Home? Dan kun je voor een snelle afhandeling het beste naar jouw GAMMA-bouwmarkt gaan. Retourneren kost dan niks. Neem wel de factuur mee die je per e-mail hebt ontvangen. Ga je liever niet naar de bouwmarkt? Meld dan je retour hier aan. Wanneer een pakket moet worden opgehaald, zijn de retourkosten gelijk aan de verzendkosten (maximaal 39 euro).

Bezorgd door een leverancier

Is jouw online bestelling bezorgd door een leverancier van GAMMA? Dan kun je voor een snelle afhandeling het beste naar jouw GAMMA-bouwmarkt gaan. Retourneren kost dan niks. Neem wel de factuur mee die je per e-mail hebt ontvangen. Ga je liever niet naar de bouwmarkt? Meld dan je retour hier aan. Als we de bestelling via de leverancier terugnemen, zijn de kosten gelijk aan de kosten voor bezorging (maximaal 49 euro).

Wanneer krijg je de bezorgkosten terug?

Als je jouw hele bestelling retourneert, krijg je de door jou betaalde bezorgkosten terug. Het maakt niet uit of je de bestelling terugbrengt naar de bouwmarkt, terugstuurt per post of laat ophalen. Je hebt geen recht op teruggave van de bezorgkosten als je maar een deel van je bestelling retourneert.

Op het ruilen en retourneren van online bestellingen zijn de Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie van toepassing.