retourneren online aankopen

Retourneren online aankoop

U kunt uw online aankopen op 2 manieren retourneren:

 • Gratis terugbrengen in de bouwmarkt. Vergeet niet uw factuur mee te nemen.
 • Op eigen kosten retourneren per post. Terugsturen per post kost € 4,95.

 

Ruilen of terugbrengen kan alleen als het product compleet is en (voor zover mogelijk) in de originele verpakking zit. Maatwerkartikelen kunt u niet retourneren.

 

Wilt u een bestelling annuleren? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de klantenservice. U kunt alleen een retour aanmelden wanneer u het artikel al ontvangen heeft.

 

 

 

Wij raden u aan om verf (latex, lak, beits en was), lijm, kit en reinigingsmiddel niet per post te versturen. Breng deze liever terug naar de GAMMA-bouwmarkt. Want als er bij het verzenden lekkage ontstaat, kunt u aansprakelijk worden gesteld voor alle eventuele schade.

Retourneren van verf, lijm, kit en reinigingsmiddel

Wij raden u aan om verf (latex, lak, beits en was), lijm, kit en reinigingsmiddel niet per post te versturen. Breng deze liever terug naar de GAMMA-bouwmarkt. Want als er bij het verzenden lekkage ontstaat, kunt u aansprakelijk worden gesteld voor alle eventuele schade. Wilt u verf, lijm, kit en reinigingsmiddel toch per post terugsturen? Dan moet u het product als volgt verpakken:

 • Doe het artikel in een plastic zak en sluit die goed af.
 • Doe het daarna in een stevige kartonnen doos. Zorg ervoor dat het artikel niet kan schuiven.
 • plak de officiële stickers ‘THIS SIDE UP' en ‘BREEKBAAR' op de doos.
 • Voldoet uw pakket aan de eis 'gelimiteerde hoeveelheid'? Plak dan ook de officiële sticker 'GELIMITEERDE HOEVEELHEID' op het pakket.
 • Stuur het pakket naar: GAMMA Nederland Antwoordnummer 2060 3970 VJ Houten

 

Stuur de bestelling per post terug. Dat kost € 4,95. U betaalt die € 4,95 niet direct aan PostNL. Wij trekken dit bedrag af van het bedrag dat we terugbetalen.

Meer informatie over herroepingsrecht

U kunt gebruik maken van het Europees modelformulier voor herroeping. Dit formulier is toegevoegd in de orderbevestiging van uw bestelling en kan gebruikt worden om de koop te ontbinden. Het invullen van het modelformulier is niet noodzakelijk, het retourneren van uw artikel(en) is voldoende om gebruik te maken van uw herroepingsrecht. Na ontvangst van de bestelling heeft u 30 dagen bedenktijd. U heeft dus 30 dagen om te herroepen. Na herroeping heeft u 14 dagen de tijd om de producten terug te sturen.

 

Wij restitueren alle betalingen die wij van u hebben ontvangen, inclusief bezorgkosten, zo spoedig mogelijk en in ieder geval niet later dan 14 dagen vanaf de dag dat we uw besluit om de koopovereenkomst te ontbinden hebben ontvangen. Wij gebruiken dezelfde betalingsmethode die u heeft gebruikt om uw bestelling te betalen, tenzij u uitdrukkelijk anders aangeeft. Hier zijn voor u geen extra kosten aan verbonden. Wij mogen wachten met terugbetaling totdat we de artikelen retour hebben ontvangen of totdat u het bewijs heeft geleverd dat de artikelen zijn geretourneerd, afhankelijk van wat het eerst plaatsvindt.

 

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Retourvoorwaarden

 • U kunt een product binnen 30 dagen na aankoop ruilen in de bouwmarkt of terugsturen naar de webshop. De termijn van 30 dagen gaat in op de dag dat u het artikel ontvangt.
 • Direct omruilen voor een ander artikel kan alleen in de GAMMA-bouwmarkt. Ruilt u een artikel voor een goedkoper product? Dan krijgt u de rest van het betaalde bedrag terug.
 • Ruilen of terugsturen kan alleen als het product compleet is en (voor zover mogelijk) in de originele verpakking zit. Pak het product daarom niet verder uit / gebruik het niet meer dan nodig is om goed te kunnen beoordelen of u het wilt houden.
 • Indien verpakkingen van bijvoorbeeld tegellijm, cement en zand zijn geopend of beschadigd dan brengen wij hiervoor kosten in rekening. Het product kunnen wij immers niet meer verkopen. Op maat gemaakte raamdecoratie of samengestelde deuren kunt u niet ruilen of retourneren.
 • Zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen nadat u het artikel hebt teruggestuurd (of na herroeping), storten wij het aankoopbedrag terug op uw rekening.
 • Als u de hele bestelling terugstuurt, storten we ook de verzendkosten terug op uw rekening. Dit zijn de verzendkosten die u betaalde voor thuisbezorging. De eventuele kosten van het terugsturen (retourkosten) moet u wel betalen.
 • U kunt alleen producten die u in Nederland heeft gekocht ook ruilen in Nederland. 

Wat moet u doen?

Indien u een online aankoop wilt retourneren meldt nu deze allereerst aan via deze pagina.
Hoe u uw bestelling terugstuurt, hangt af van hoe die is bezorgd. Dat staat op de voorkant van de pakbon.

Bezorgd door PostNL

Als uw bestelling door PostNL is bezorgd, kunt u die op 2 manieren teruggeven:

1. Breng de bestelling naar een GAMMA-bouwmarkt bij u in de buurt. U betaalt dan geen retourkosten. Neem de factuur mee die u per e-mail hebt ontvangen.

Betaalde u uw online aankoop met iDEAL? Dan kunt u kiezen: wij storten het aankoopbedrag terug op uw bankrekening of wij geven contant geld terug. Betaalde u uw online aankoop met creditcard of via PayPal? Dan storten we het aankoopbedrag terug op uw creditcardrekening of PayPal-account. Het duurt een paar dagen voordat het geld op uw rekening of account staat. Deed u uw bestelling bij de bestelinfozuil in de bouwmarkt en betaalde u met uw debitcard (Maestro)? Ook dan kunt u kiezen: wij storten het aankoopbedrag terug op uw bankrekening of wij geven contant geld terug. Betaalde u met creditcard? Dan storten we het aankoopbedrag terug op uw creditcardrekening.

 

2. Stuur de bestelling per post terug. Dat kost € 4,95. U betaalt die € 4,95 niet direct aan PostNL. Wij trekken dit bedrag af van het bedrag dat we terugbetalen. Meld uw retour allereerst hier aan.
 

Bezorgd door Extra@Home

Is uw online bestelling bezorgd door Extra@Home? Dan kunt u voor een snelle afhandeling het beste naar uw GAMMA-bouwmarkt gaan. Retourneren kost dan niks. Neem wel de factuur mee die u per e-mail hebt ontvangen. Gaat u liever niet naar de bouwmarkt? Meld dan uw retour hier aan. Wanneer een pakket moet worden opgehaald, zijn de retourkosten gelijk aan de verzendkosten (29 of 39 euro).

Bezorgd door een leverancier

Is uw online bestelling bezorgd door een leverancier van GAMMA? Dan kunt u voor een snelle afhandeling het beste naar uw GAMMA-bouwmarkt gaan. Retourneren kost dan niks. Neem wel de factuur mee die u per e-mail hebt ontvangen. Gaat u liever niet naar de bouwmarkt? Meld dan uw retour hier aan. Als we de bestelling via de leverancier terugnemen, zijn de kosten gelijk aan de kosten voor bezorging (maximaal 39 euro).

Wanneer krijgt u de bezorgkosten terug?

Als u uw hele bestelling retourneert, krijgt u de door u betaalde bezorgkosten terug. Het maakt niet uit of u de bestelling terugbrengt naar de bouwmarkt, terugstuurt per post of laat ophalen. U hebt geen recht op teruggave van de bezorgkosten als u maar een deel van uw bestelling retourneert.

Op het ruilen en retourneren van online bestellingen zijn de Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie van toepassing.