keuzehulp

Welke soort wandelstok is geschikt voor mij?

Last van je knie of rug? Dan kan een wandelstok helpen je gewrichten te ontlasten, zodat je gewoon kunt blijven lopen. Naast dat je je gewrichten minder belast, is het ook minder vermoeiend als je loopt met een wandelstok. De inspanningen worden meer gespreid over je lichaam. Er zijn veel verschillende soorten wandelstokken. Welke is geschikt voor jou? En waar moet je op letten bij het aanschaffen van een wandelstok? Op deze pagina lees je daar alles over.

het kopen van een wandelstok

Er zijn verschillende wandelstokken. De één geeft meer ondersteuning dan de ander. Let bij het kopen van een wandelstok op de volgende kenmerken:

Greep

Als je veel met de wandelstok loopt, is de greep belangrijk. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit een gel-greep of een Fischer-greep. De Fisher-handgreep is een brede en ergonomisch ontworpen greep die het gewicht over de hele handpalm en onderarm verdeelt. Ideaal als je de stok veel wilt gebruiken. Deze greep is beschikbaar voor zowel rechts- als linkshandigen.

Opvouwbaarheid

Als je de wandelstok niet vaak gebruikt, is het handig als je deze op kunt vouwen. GAMMA verkoopt 3 wandelstokken die je kunt opvouwen.

Stabiliteit

Stabiliteit is belangrijk bij een wandelstok. Afhankelijk van je situatie, kunt je kiezen voor een wandelstok, een kruk of een 4-poot. De laatste geeft extra stabiliteit. Daarnaast kun je ook een 3-potig opzetstuk voor een wandelstok kopen. Deze is los verkrijgbaar. Aan de onderkant van de wandelstokken zitten rubbers. Deze slijten als je de wandelstok veel gebruikt. Je kunt deze rubbers los kopen bij GAMMA en de oude gemakkelijk vervangen.

Deze keuzehulp komt voor in