klusadvies
Dakdragers

Dakdragers

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig


Om uw dakkoffer op uw auto te bevestigen heeft u dakdragers nodig. Hoe kiest u geschikte dakdragers? Dit is afhankelijk van uw voorkeuren, maar ook van uw auto. Die bepaalt namelijk voor het grootste deel welke voet passend en geschikt is. Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende soorten dakdragers en welke dakdrager bij welke auto past.

 

Bekijk de benodigheden

Soorten dakdragers

Een dakdrager bestaat uit twee onderdelen: een voetenset en draagstangen. Er zijn veel verschillende merken en modellen auto’s. Om voor elke auto een passende dakdrager samen te kunnen stellen zijn er vele soorten voetensets en draagstangen verkrijgbaar. Alle dakdragers in het assortiment van GAMMA zijn van het merk Mont Blanc.
 

Zoek de juiste dakdrager

In dit overzicht kunt u aan de hand van het merk en type van uw auto bepalen welke voet en draagstang bij u auto past. Kies ook welk materiaal uw voorkeur heeft. Stalen draagstangen zijn een voordelige keuze. De aluminium draagstangen hebben een luxere uitstraling, een mooiere vorm en zijn beter bestand tegen weersinvloeden. Alle dakdragers van Mont Blanc hebben diefstalbeveiliging.

De juiste dakdrager voor uw auto >>

 

Maximale belastbaarheid van uw dakdragers

Let ook op de maximaal belastbaarheid van de dragers. Kijk in het boekje van uw auto naar de maximale belasting van het dak. De maximale belading van een dakkoffer is 75 kilogram. Het gewicht van de dragers en de geladen dakkoffer samen mogen niet meer zijn dan de maximale dakbelasting van uw auto. Aluminium draagstangen zijn lichter dan stalen draagstangen waardoor u meer gewicht overhoudt voor uw belading. Onze dakdragers in combinatie met stalen draagstangen zijn geschikt voor een belasting van 75 kilogram. Met aluminium dakdragers is de maximale belasting 100 kilogram.
 

Mont Blanc AMC

Het AMC-concept van Mont Blanc is opgebouwd uit twee delen, afsluitbare voetensets en draagstangen. Mont Blanc heeft dankzij dit systeem een passende dakdrager voor praktisch elke auto. Mont Blanc blijft haar assortiment door ontwikkelen om ook nieuwe auto’s van een passende oplossing te voorzien. Alle dakdragers van Mont Blanc zijn afsluitbaar.

Voetensets

Mont Blanc AMC – voetensets

Mont Blanc biedt oplossingen voor diverse montages. De meest bekende is de voetenset voor de dakdrailing. Daarnaast biedt Mont Blanc ook oplossingen voor auto’s die niet met een dergelijke dakrailing zijn uitgerust. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende oplossingen. Welke voetenset geschikt is voor montage op uw auto ziet u in dit overzicht.

Draagstangen

Mont Blanc AMC – draagstangen

De standaard draagstangen van Mont Blanc zijn vervaardigd uit hoogwaardig staal en afgewerkt met een zwarte coating. Voor de liefhebber van design biedt Mont Blanc ook aluminium draagstangen. Deze draagstangen bieden u kwaliteit in een strak rond ontwerp en zijn tevens voorzien van een rubberen antisliplaag.

Dakdrager staal of alluminium

Staal of aluminium

Uw keuze voor stalen of aluminium dakdragers is voor een deel een kwestie van smaak. Daarnaast bieden aluminium dakdragers een aantal voordelen:
1. Robuustere uitstraling
2. Mooier design
3. Beter bestand tegen weersinvloeden
4. Lichter in gewicht