klusadvies
Fietsendrager

Fietsendragers

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

 

Uw fietsen meenemen op vakantie? Dan is een fietsendrager wel zo handig. Met een fietsendrager op uw trekhaak vervoert u uw fietsen eenvoudig achter op uw auto. Op deze pagina vindt u meer informatie over fietsendragers. Bijvoorbeeld welke soorten fietsendragers er zijn en hoe u een fietsendrager uitkiest die aan uw wensen voldoet.

 

Bekijk de benodigheden

Soort fietsendragers

Fietsdragers zijn er in verschillende uitvoeringen. Het grootste verschil zit in de manier waarop de drager op uw auto bevestigd wordt en het aantal fietsen dat u er mee kunt vervoeren. Kies een fietsendrager die past bij uw wensen en behoeften. Let op als u een e-bike heeft: niet alle fietsdragers zijn geschikt voor dit type fiets.

Maximale belastbaarheid van uw fietsendrager

Let bij uw keuze goed op de maximale belastbaarheid. Deze is afhankelijk van het maximale draagvermogen van uw trekhaak en het gewicht dat uw fietsendrager mag dragen. Het totale gewicht van fietsdrager én fietsen mag nooit hoger zijn dan het draagvermogen van uw trekhaak. U vindt het maximale draagvermogen van uw trekhaak op het typeplaatje van uw trekhaak. De maximale belasting van uw fietsdrager vindt u op de drager zelf.

Snelkoppeling fietsendrager

Fietsdragers met snelkoppeling

Gaat u voor gemak en gebruiksvriendelijkheid? Kies dan voor een fietsdrager met een snelkoppeling. Hiermee bevestigt u in één simpele beweging uw fietsendrager op uw trekhaak.

  

Fietsendrager met framebevestiging

Fietsendragers met framebevestiging

Bij een reguliere fietsendrager zet u de fietsen vast bij de wielen en de trapas. Bij fietsendragers met een framebevestiging hoeft u uw fietsen alleen maar met een frameklem vast te maken aan de drager. Dit maakt een fietsendrager met framebevestiging een stuk eenvoudiger in het gebruik. Bovendien staan uw fietsen met een framebevestiging veel stabieler op de drager . Hierdoor zijn ze beter bestand zijn tegen druk en weerstand tijdens het autorijden. Een framebevestiging is geschikt voor het vervoeren van vrijwel alle soorten fietsen.
 

Afsluitbare fietsendragers

Sommige fietsendragers zijn uitgerust met een of meerdere sloten. Hiermee kunt u uw fietsendrager en/of uw fiets op slot zetten.

Aansluitstekker fietsendrager

Aansluitstekkers

De verlichting op uw fietsendrager wordt van stroom voorzien via een aansluitstekker. Er zijn twee soorten aansluitstekkers. Een 7-polige aansluitstekker wordt meestal gebruikt voor fietsendragers zonder achteruitrijlicht en mistlicht. Een 13-polige aansluitstekker (Jeager) wordt doorgaans gebruikt voor fietsendragers die wel achteruitrijlicht en mistlicht hebben. Komt de stekker niet overeen met de stekkerdoos van uw auto? Wij hebben speciale verloopadapters in ons assortiment.

 

 

Kantelbare fietsendragers

Sommige fietsendragers zijn na bevestiging op de trekhaak kantelbaar. Zo kunt u de fietsen u de fietsen naar voren klappen waardoor u direct toegang heeft tot uw kofferbak.

 

Assortiment kantelbare fietsendragers >>

Opvouwbaar fietsendrager

Opvouwbare fietsendragers

Bepaalde fietsendragers kunt u na gebruik eenvoudig opvouwen. Hierdoor nemen ze weinig ruimte in beslag als u ze opbergt.
 
 

Uw fietsendrager beladen

Plaats de zwaarste fiets altijd zo dicht mogelijk bij de trekhaak. Dit geeft meer stabiliteit. Verwijder bij e-bikes (indien mogelijk) de accu om de belasting van de fietsdrager te reduceren. Zo voorkomt u ook dat uw accu wordt gestolen als u uw auto even achterlaat.