Douchekraan en doucheset vervangen

Douchekraan en doucheset vervangen

7 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Met een thermostatische bad- of douchekraan heeft u altijd de gewenste watertemperatuur. Comfortabel en veilig als u kleine kinderen hebt. Koop bij voorkeur een mengkraan met keramische schijven. Die is misschien duurder, maar regelt nauwkeuriger en heeft een langere levensduur.

Niet ieder mens is even lang. Door een glijstangset te monteren kunt u voortaan de douche op iedere gewenste hoogte instellen.

Tip!
Koop liever te ruim in dan te krap. Ongebruikte materialen in originele verpakking kunt u met bon binnen 30 dagen retourneren.

 

Bekijk de benodigheden
01

Hoofdkraan afsluiten

Lees voor gebruik alijd de gebruiksaanwijzing. Deze kan afwijken van onderstaande stappen.

Sluit de hoofdkraan af en verwijder de oude kraan en glijstangset.
02

S-koppelingen

Plaats de S-koppelingen voor de kraan en controleer of beide goed vast zitten. Plaats vervolgens de rozetten van de S-koppelingen.
03

Kraan opschroeven

Controleer of de viltjes en pakkingen van de kraan nog op hun plaats zitten. Schroef de kraan met de hand op de S-koppelingen.
04

Gaten boren

Meet de gewenste plek waar de glijstang moet komen en teken deze af. Boor vervolgens op de gemarkeerde plekken de gaatjes in de muur.

05

Glijstanghouder monteren

Stop een plug in het boorgaten en zet de glijstanghouder vast met één schroef. Stel hem exact loodrecht. Markeer dan het andere gat en boor deze. Voorzie deze van een plug en schroef de glijstang vast.

06

Alles monteren

Breng de sierdoppen aan. Hang de douchekop aan de stang en schroef de slang aan de kraan.