stappenplannen
Whirlpool installeren

Whirlpool installeren

3 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Toe aan een nieuw ligbad? Overweeg dan eens een model dat voorzien is van een whirlpool-installatie. Deze beschrijving gaat specifiek in op details die van belang zijn voor een whirlpool. Meer algemene tips voor het plaatsen van een bad en het aanbrengen van wandtegels vindt u elders op deze site.

 

Bekijk de benodigheden
01

Uitpakken

Til het bad voorzichtig uit de verpakking. Pak het vast bij de onderkant of het frame en niet bij de leidingen!
02

Bevestigingsplaten monteren

Leg het bad ondersteboven op een zachte ondergrond. Monteer de bevestigingsplaten voor de poten met behulp van de bijgeleverde schroeven. Draai de poten in de bevestigingsplaten.
03

Afvoercombinatie bevestigen

Bevestig de afvoercombinatie aan de afvoer- en overstortopening.
04

Hoogte instellen

Zet het bad rechtop en stel het op de gewenste hoogte door de stelpoten te verdraaien. Controleer met de waterpas of het bad horizontaal staat en borg de poten door de moer vast te draaien.
05

Muurplaatjes vastzetten

Teken de onderzijde van de badrand op de muur af en haal het bad weer weg. Zet de bijgeleverde muurplaatjes op de afgetekende hoogte op de muur vast, met behulp van pluggen en schroeven.

06

Stopcontact aanleggen

Leg 5cm onder de badrand een geaard en spatwaterdicht stopcontact aan. Dit moet aangesloten zijn op een groep die beveiligd is met een aardlekschakelaar.
07

Bad plaatsen

Plaats het bad op de muurplaatjes. Vul het bad met een laagje water en controleer of de afvoeraansluitingen lekdicht zijn.
08

Aardedraad vastschroeven

Schroef de (6mm) aardedraad vast op de aardklem van het frame.
09

Badombouw

Maak de badombouw met behulp van Ytong blokken of multiplex en betegel deze. Voorzie de ombouw ter hoogte van een serviceluik, zodat u later altijd bij de afvoer kunt. Maak dit luik zo ruim dat u makkelijk bij de motor kunt, mocht deze ooit haperen.
10

Ventilatieopening

Maak tevens een ventilatieopening in de ombouw van circa 3x12cm, zo dicht mogelijk in de buurt van de motor van de whirlpool, op 12cm boven de vloer. Werk de opening af met een ventilatierooster.
11

Sanitairkit aanbrengen

Breng een ril sanitairkit op de muur aan, ter hoogte van de badrand en op de randen van de ombouw. Vul het bad met water zodat het in de kit zakt en laat het pas leeglopen als de kit droog is.

 

Tip!
De kit zorgt niet alleen voor een waterdichte afsluiting, maar voorkomt tevens dat trillingen van de motor worden doorgegeven.

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen(7)
  • Gereedschappen(10)