klusadvies
Hakselaar

Hakselaars

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Een haag, heg, struik of boom die regelmatig wordt gesnoeid behoudt zijn vorm, blijft vol in het blad en bloeit maximaal. Een tuin onderhouden kan handmatig of met behulp van machines. Een machine die na het snoeien van pas kan komen is een hakselaar. Op deze pagina leest u wat deze houtversnipperaar doet en waar u bij aanschaf op moet letten.

 

Bekijk de benodigheden

wat doet een hakselaar?

Met een hakselaar versnippert u in een handomdraai uw tuinafval. Handig wanneer u bijvoorbeeld veel snoeiafval heeft. U kunt uw takken eenvoudig versnipperen tot afval waar u compost van kunt maken. Dat scheelt een heleboel afval, is goed voor uw tuin en bovendien een milieuvriendelijke oplossing.

hakselaar kopen? let hier op

Er zijn tal van eigenschappen waarin hakselaars zich onderscheiden. Waar moet u op letten? GAMMA geeft u tips voor het uitzoeken van een hakselaar.

hakselaars_opvangbak

Sommige hakselaars hebben aan de onderzijde een ruime opvangbak. De spaanders worden zo opgevangen en zijn makkelijk te transporteren. U kunt de resten uitstrooien waar u maar wilt.

hakselaars_vermogen

Hakselaars met een snoer zijn relatief sterke machines. Omdat het voltage waarmee ze werken altijd 230V is wordt hun kracht vaak aangeduid in W (watts). Hoe hoger het aantal watts, hoe krachtiger de motor van de hakselaar.

hakselaars_overbelastingsschakelaar

Dankzij een overbelastingsschakelaar stopt de machine automatisch bij overbelasting. Dit voorkomt dat de motor echt vastloopt. Dit kan gebeuren als u bijvoorbeeld een te dikke tak in de hakselaar te stopt.