stappenplannen
Hogedrukreinigers

Hogedrukreinigers

31 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

Ga naar Keuzehulp hogedrukreinigers

 

Met een hogedrukreiniger reinig je alles: je auto, een bemost tuinpad, de boot, het rolluiken, het tuinhek, de garagedeur, de kliko. Het apparaat kan de relatief lage druk van het leidingwater (4 BAR) opvoeren tot maar liefst 150 BAR. Daardoor kun je met minder water meer schoonmaken: 1 uur gebruik van de tuinslang verbruikt 3500 liter water, met de hogedrukreiniger is dat slechts 400 liter.

 

hogedrukreiniger

Bekijk de benodigheden

Algemene gebruikswijze

Sluit de aanvoerslang van hogedrukreiniger aan op de waterleiding. Koppel het gewenste hulpstuk aan de spuitslang van de hogedrukreiniger. Vul het reservoir zonodig met een reinigingsmiddel. Steek de stekker in het stopcontact en draai de kraan open. Stel de benodigde druk in met behulp van de instelknop. De hogedrukreiniger is nu klaar voor gebruik.


Tip!
Let op je veiligheid. Het water komt met zeer veel kracht uit de spuitmond. Richt de spuitlans daarom nooit op personen of kwetsbare producten.

Test de hogedrukreiniger eerst op je gemak uit. Probeer dan ook de instelling voor de waterdruk uit. Als je bij hoge druk werkt, is een spuitafstand van 20-30 cm optimaal.

Auto reinigen

Stel het apparaat in op een lage waterdruk. Spuit de droge auto in met autoreinigingsmiddel en laat dit 2 minuten inwerken. Sluit de wasborstel aan op de spuitslang en was daar de auto mee. Verhoog de waterdruk en koppel de spuitlans aan de slang. Hiermee haal je het laatste vuil weg en spoel je de auto af.

Desgewenst kun je de auto nabehandelen met een verzorgende wax.


Tip!
Er is speciaal reinigingsmiddel verkrijgbaar om insecten te verwijderen.

Ook fietsen, brommers en motoren kun je op deze manier schoonmaken. De ronde met de wasborstel kun je dan overslaan.

tip!

Fiets schoonmaken

De werkdruk mag bij het schoonspuiten van een derailleur van een fiets niet te hoog zijn, anders kun je schade aanbrengen

Terras reinigen

Hiervoor gebruik je een ander hulpstuk: de vuilfrees. Deze geeft een roterende puntstraal die hardnekkig vuil en mos verwijdert. Desgewenst kun je een reinigingsmiddel toevoegen. Stel het apparaat in op hoge druk en richt de straal vrijwel loodrecht op de tegels, op een spuitafstand van 20-30 cm. Beweeg de vuilfrees langzaam heen en weer.

Je kunt ook een ander hulpstuk gebruiken: de T-racer, met roterende borstels. Door de hoge waterdruk gedraagt deze zich als een soort hoovercraft die in de kleinste hoeken en kieren komt. Bovendien heb je geen last van opspattend water.


Tip!
De T-racer is ook heel geschikt voor het schoonmaken van gevels.

Verstopte afvoerbuis ontstoppen

Sluit het rioolreinigingsset aan op het spuitpistool van de hogedrukreiniger. Duw de slang in de verstopte afvoerbuis en knijp het spuitpistool in.

Doordat de spuitmonden naar achteren gericht zijn, duwt de slang zichzelf verder de buis in. Als je de verstopping hebt bereikt, druk je het pistool enkele malen kort in, totdat de verstopping doorgespoten is.

Terrasmeubelen en kliko reinigen

Vul het reservoir met (kliko)cleaner. Spuit de meubels of de kliko schoon met behulp van de spuitlans. Als ze erg vuil zijn kun je ook de wasborstel gebruiken.

tip!

Leidingwater besparen

Met speciale hulpstukken (zuigslang en grofvuilfilter) kun je zelfs afvalwater uit de regenton gebruiken voor je schoonmaakklus!

Meer informatie over hogedrukreinigers :