klusadvies
Cellenbetonblokken

Gasbetonblokken en accessoires

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Gasbetonblokken zijn lijmblokken waarmee je een hele of gedeeltelijke scheidingswand kan maken. Met smalle cellenbetonblokken (5cm) kun je ook een stevige voorzetwand maken. Gasbetonblokken zijn relatief licht en daardoor gemakkelijk te verwerken. Naast cellenbetonblokken heb je nog enige accessoires en benodigdheden nodig. GAMMA vertelt je meer over de soorten gasbetonblokken en accessoires.

 

Bekijk assortiment

Bekijk de benodigheden

maten cellenbetonblokken

Cellenbetonblokken zijn gemaakt van gips en verkrijgbaar in de volgende maten:

 

  • 60x20x10cm
  • 60x20x15cm
  • 60x40x10cm
  • 60x20x7cm
  • 60x40x7cm
  • 60x20x5cm

accessoires gasbetonblokken

Blokkenlijm

Blokkenlijm of Blokkenwand stuc

Gyproc Blokkenwand Stuc is te gebruiken als blokkenlijm en als stucpleister. Het geeft een wand van gipsblokken de nodige stevigheid en zorgt tevens voor een glad en wit eindresultaat.

Veerankers

Veerankers voor cellenbetonblokken

Met verzinkte veerankers verstevig je de constructie en maak je stabiele rechte wanden. Je boort een gat in de muur en brengt een plug aan. Schroef vervolgens schroeft het veeranker met 1 deel aan de muur vast. Het andere deel sla je met behulp van cellenbetonnagels in het gasbetonblok. Gebruikt per muur minimaal 3 veerankers (1 veeranker per 3 blokken).

Kozijnankers

Kozijnankers voor cellenbetonblokken

Met kozijnankers veranker je een wand van cellenbetonblokken aan een kozijn. Zo verstevig je de constructie en zorg je voor stabiele rechte w anden. Je monteert de cellenbetonkozijnankers door het kozijnanker tegen het kozijn te schroeven. Het andere deel sla je met behulp van cellenbetonnagels in het cellenbetonblok. Je gebruikt 2 tot 3 kozijnankers aan iedere zijde van het kozijn.

Cellenbetonnagel

Cellenbetonnagels

Met Cellenbetonnagels bevestig je veerankers en kozijnankers die cellenbetonblokken op hun plek houden. Je tikt met een hamer de cellenbetonnagels rechtstreeks in de gipsblokken. Voorboren is niet nodig. Cellenbetonnagels zijn er in verschillende maten. Hoe dikker het cellenbeton hoe zwaarder de nagel die je kunt gebruiken. De maten zijn: 3,4x100mm, 2,8x75mm en 2,3x60mm.

Cellenbetonprofiel

Cellenbetonprofiel voor de vloer

Om nette horizontale rijen te krijgen gebruik je verticale metselprofielen of rechte latten. Het cellenbetonprofiel lijm je met Poly Max op de voer vast, waar de eerste laag cellenbetonblokken in komen. Het profiel onderbreek je waar het deurkozijn komt. De kunststof profielen zijn verkrijgbaar in de breedte maten van 7cm of 10cm en in lengtes van 260cm.

profiellat

Profiellat

Een profiellat gebruik je als je een gedeeltelijke scheidingswandwilt maken. De profiellat lijm je met dotten Poly Max op de kopse kant van de muur. Hierdoor creëer je een nette en rechte zijde. Profiellatten zijn verkrijgbaar in lengtes van 260cm en breedte- en diktematen van:

  • 28x125mm, voor cellenbetonblokken van 10cm dik
  • 28x92mm, voor cellenbetonblokken van 7cm dik
  • 28x72mm, voor cellenbetonblokken van 5cm dik

Voor het maken van een scheidingswand van cellenbeton zie: Scheidingswand maken van celenbetonblokken.