klusadvies
Horizontale jaloezie

Horizontale jaloezieën

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig


Horizontale jaloezieën geven uw interieur een strakke uitstraling en zijn praktisch in het dagelijks gebruik. U kunt de jaloezielatten in verschillende richtingen bewegen. Zo speelt u eenvoudig met de lichtinval. Hierdoor bepaalt u ook zeer gemakkelijk de mate van inkijk en daardoor ook uw privacy. U kunt kiezen voor aluminium of houten jaloezieën. Aluminium jaloezieën zijn ook zeer geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens.

 

Bekijk de benodigheden
Horizontale jaloezieën

Welke jaloezie past bij welke woonstijl?

U heeft bij GAMMA volop keuze uit horizontale jaloezieën. We hebben aluminium lamellen van 16 of 25 mm breed en houten jaloezieën van 50 mm breed. Wat is de beste keuze voor u? Het is maar net welke stijl er bij uw interieur past. Aluminium jaloezieën geven uw kamer een strakkere uitstraling. Wilt u meer sfeer en stijl? Kies dan voor onze houten jaloezieën. Deze hebben een authentieke natuurlijke uitstraling. Een prima keuze als u voor een landelijk interieur gaat.

Horizontale jaloezieën

Onze collectie horizontale jaloezieën

GAMMA heeft een ruime collectie horizontale jaloezieën. Goede kans dus dat u bij ons de perfecte jaloezie voor uw interieur vindt. We hebben aluminium jaloezieën met 16 of 25 millimeter brede jaloezielatten. Ook voor houten jaloezieën bent u bij GAMMA aan het juiste adres. Onze houten jaloezieën hebben 50 millimeter brede jaloezielatten. Al onze jaloezieën zijn voorzien van kinderbeveiliging. Met de kettingspanner zorgt u dat jonge kinderen niet verstrikt kunnen raken in de koorden of kettingen.

Horizontale jaloezie

Opmeten horizontale jaloezie

Opmeten van uw kozijnen

Om de juiste maat jaloezieën te kiezen moet u de afmetingen van uw kozijnen weten. U kunt uw jaloezieën op de dag of in de dag ophangen. Als u uw horizontale jaloezieën op de dag ophangt dan hangen ze voor uw kozijnen. Kiest u voor in de dag dan hangen ze binnen de kozijnen. Zo meet u uw kozijnen :

Meten van horizontale jaloezieën in de dag
Breedte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de breedte van uw kozijn. Neem de kleinst gemeten maat en trek daar 1 cm van af. Zo komen uw jaloezieën niet tegen het kozijn aan te hangen en zullen ze soepel openen en sluiten.
Hoogte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de hoogte van uw kozijn. Ook hier geldt de kleinste maat. Trek daar weer 1 cm van af om uw jaloezieën soepel te kunnen openen en sluiten.

Meten van het horizontale jaloezieën op de dag
Breedte: meet nauwkeurig de breedte van uw kozijn. Wilt u dat uw jaloezieën uw kozijn overlappen? Tel dan de gewenste overlap op bij de breedte van uw kozijn.
Hoogte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de hoogte van uw kozijn. Tel de eventueel gewenste overlap op bij de gemeten hoogte.

Montage en onderhoud van horizontale lamellen

U bent niet veel tijd kwijt met het monteren van uw horizontale jaloezieën. U kunt jaloezieën op de muur, in of op het kozijn en aan het plafond monteren. De jaloezieën worden inclusief montage-instructie en alle benodigde montagematerialen geleverd. Bekijk ook het klusadvies Jaloezieën aanbrengen voor een montage-instructie. Als het nodig is kunt u de aluminium jaloezieën in de breedte inkorten met een lamelschaar. In de montage-instructie lees u hoe u dit doet.

We leveren al onze horizontale jaloezieën inclusief kinderbeveiliging. Met de kettingspanner zorgt u dat jonge kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen.

Er is geen onderhoud nodig, behalve het schoonmaken van de jaloezieën. U reinigt horizontale jaloezieën eenvoudig met een licht vochtige doek of een speciale lamelborstel.  

HR++ glas

Heeft u HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie u aanschaft en hoe u deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak. 

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer uw raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in uw raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.

Meer informatie over horizontale jaloezieën :