klusadvies
Horizontale jaloezie

Horizontale jaloezieën

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig


Horizontale jaloezieën geven je interieur een strakke uitstraling en zijn praktisch in het dagelijks gebruik. Je kunt de jaloezielatten in verschillende richtingen bewegen. Zo speel je eenvoudig met de lichtinval. Hierdoor bepaal je ook zeer gemakkelijk de mate van inkijk en daardoor ook je privacy. Je kunt kiezen voor aluminium of houten jaloezieën. Aluminium jaloezieën zijn ook zeer geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens.

 

Bekijk de benodigheden
Horizontale jaloezieën

Welke jaloezie past bij welke woonstijl?

Je hebt bij GAMMA volop keuze uit horizontale jaloezieën. We hebben aluminium lamellen van 16 of 25 mm breed en houten jaloezieën van 50 mm breed. Wat is de beste keuze voor jou? Het is maar net welke stijl er bij je interieur past. Aluminium jaloezieën geven je kamer een strakkere uitstraling. Wil je meer sfeer en stijl? Kies dan voor onze houten jaloezieën. Deze hebben een authentieke natuurlijke uitstraling. Een prima keuze als je voor een landelijk interieur gaat.

Horizontale jaloezieën

Onze collectie horizontale jaloezieën

GAMMA heeft een ruime collectie horizontale jaloezieën. Goede kans dus dat je bij ons de perfecte jaloezie voor jouw interieur vindt. We hebben aluminium jaloezieën met 16 of 25 millimeter brede jaloezielatten. Ook voor houten jaloezieën ben je bij GAMMA aan het juiste adres. Onze houten jaloezieën hebben 50 millimeter brede jaloezielatten. Al onze jaloezieën zijn voorzien van kinderbeveiliging. Met de kettingspanner zorg je dat jonge kinderen niet verstrikt kunnen raken in de koorden of kettingen.

Horizontale jaloezie

Opmeten horizontale jaloezie

Opmeten van je kozijnen

Om de juiste maat jaloezieën te kiezen moet je de afmetingen van jouw kozijnen weten. Je kunt je jaloezieën op de dag of in de dag ophangen. Als je jouw horizontale jaloezieën op de dag ophangt dan hangen ze voor je kozijnen. Kies je voor in de dag dan hangen ze binnen de kozijnen. Zo meet je jouw kozijnen :

Meten van horizontale jaloezieën in de dag
Breedte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de breedte van je kozijn. Neem de kleinst gemeten maat en trek daar 1 cm van af. Zo komen je jaloezieën niet tegen het kozijn aan te hangen en zullen ze soepel openen en sluiten.
Hoogte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de hoogte van je kozijn. Ook hier geldt de kleinste maat. Trek daar weer 1 cm van af om je jaloezieën soepel te kunnen openen en sluiten.

Meten van het horizontale jaloezieën op de dag
Breedte: meet nauwkeurig de breedte van je kozijn. Wil je dat jouw jaloezieën je kozijn overlappen? Tel dan de gewenste overlap op bij de breedte van je kozijn.
Hoogte: meet nauwkeurig op meerdere plaatsen de hoogte van je kozijn. Tel de eventueel gewenste overlap op bij de gemeten hoogte.

Montage en onderhoud van horizontale lamellen

Je bent niet veel tijd kwijt met het monteren van je horizontale jaloezieën. Je kunt jaloezieën op de muur, in of op het kozijn en aan het plafond monteren. De jaloezieën worden inclusief montage-instructie en alle benodigde montagematerialen geleverd. Bekijk ook het klusadvies Jaloezieën aanbrengen voor een montage-instructie. Als het nodig is kun je de aluminium jaloezieën in de breedte inkorten met een lamelschaar. In de montage-instructie lees je hoe je dit doet.

We leveren al onze horizontale jaloezieën inclusief kinderbeveiliging. Met de kettingspanner zorg je dat jonge kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen.

Er is geen onderhoud nodig, behalve het schoonmaken van de jaloezieën. Je reinigt horizontale jaloezieën eenvoudig met een licht vochtige doek of een speciale lamelborstel.  

HR++ glas

Heb je HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie je aanschaft en hoe je deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak. 

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer je raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in je raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.

Meer informatie over horizontale jaloezieën :