klusadvies
Vouwgordijnen

Vouwgordijnen

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig


Vouwgordijnen geven elke ruimte een warme, sfeervolle uitstraling. Ze passen goed in sfeervolle landelijke interieurs, maar ook uitstekend in strakke moderne woningen. Lichtdoorlatende vouwgordijnen geven een aangename lichtinval, maar bieden toch privacy. Voor slaapkamers en kinderkamers zijn vouwgordijnen van verduisterende stof ideaal. Vouwgordijnen zijn ook nog eens praktisch. U kunt vouwgordijnen op 30 graden in de wasmachine of met de hand wassen.

 

Bekijk de benodigheden
Vouwgordijnen

Onze collectie vouwgordijnen

GAMMA biedt u ruime keuze als het om vouwgordijnen gaat. Ga gelijk aan de slag met kant-en-klaar vouwgordijnen of stel uw vouwgordijnen precies naar uw smaak samen en laat ze perfect passend op maat maken.

Kant-en-klaar vouwgordijnen
Snel en makkelijk een vouwgordijn voor uw interieur? Met een kant-en-klaar vouwgordijn dat direct klaar voor gebruik is geeft u uw interieur in een handomdraai een sfeervolle uitstraling. U heeft bij GAMMA keuze uit vouwgordijnen in verschillende soorten stof, kleuren en dessins.

Op maat gemaakte vouwgordijnen
Vouwgordijnen precies zoals u wilt? Kies dan voor vouwgordijnen op maat. U stelt eenvoudig zelf uw vouwgordijnen samen. Bepaal de hoogte en breedte en kies uit de vele soorten stoffen en designs. Geef aan of u baleinen wilt en of deze voor of achter moeten komen. Laat weten of u een voering in uw vouwgordijn wilt. Zo stelt u uw vouwgordijnen exact naar uw wensen samen en zorgt u dat ze perfect in uw interieur passen.

Vouwgordijnen

Baleinen

U heeft keuze uit vouwgordijnen met baleinen voor, achter of zonder baleinen. Baleinen zijn horizontale latjes die in een tunnel door de stof lopen. Hierdoor wordt het doek gelijkmatig opgevouwen als u het ophijst en komt uw vouwgordijn netjes strak te hangen. Zonder baleinen hebben uw vouwgordijnen een wat lossere en nonchalantere uitstraling.

Vouwgordijn met baleinen achter

Vouwgordijn met baleinen achter

Bij dit type vouwgordijn zitten de baleinen aan de raamzijde. Dit geeft een strak en modern effect aan uw vouwgordijn. Deze maakwijze is alleen geschikt voor stoffen met een verticaal dessin of zonder dessin.

Vouwgordijn met baleinen voor

Vouwgordijn met baleinen voor

Dit vouwgordijn heeft de baleinen aan de kamerzijde. Dit geeft een speels effect. Deze vouwgordijnen zijn zeer geschikt voor stoffen met dessins, omdat het dessin niet wordt onderbroken door de baleinen.

Vouwgordijnen zonder baleinen

Vouwgordijnen zonder baleinen

Een vouwgordijn zonder baleinen is alleen geschikt bij ongevoerde soepele stoffen. Het vouwgordijn wordt opgetrokken in losse plooien en valt nonchalant. Dit type vouwgordijn volgt nooit exact de lijnen van uw kozijn.

Vouwgordijnen stofsoorten

Voor GAMMA vouwgordijnen op maat kunt u kiezen uit zeer veel stoffen. Er zijn transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stofsoorten. Elke type stof heeft andere eigenschappen en zijn eigen uitstraling. Dit zijn de belangrijkste types gordijnstoffen.

Uni

Dit zijn stoffen in één effen kleur. Er zijn verschillende structuren: van glad satijn tot een stoere linnenlook.

Vouwgordijnen stof uni

Jacquard

Dit zijn stoffen met een ingeweven dessin, zoals bloemen, bladeren, woorden en andere patronen.

Jacquard

Drukstoffen

Dit zijn stoffen waar een patroon op gedrukt is. Dit kunnen zowel transparante als verduisterende stoffen zijn.

Vouwgordijnen drukstoffen

Transparanten

Dit zijn stoffen waar u doorheen kijkt. De meeste transparante stoffen zijn inbetweens. Een inbetween is half transparant. Van binnenuit kijkt u er goed doorheen, maar van buitenaf kunt u niet goed naar binnen kijken. Transparanten, zoals voiles (ook wel glasgordijnen genoemd), zijn veel transparanter. U kunt van beide zijden goed door dit type gordijnstof heen kijken.

Breedtestoffen en kamerhoge stoffen

Breedtestoffen zijn stoffen die 140 tot 150 cm breed zijn. Bij gebruik van breedtestof krijgt u naden in de lengte van uw gordijnen, waar de banen aan elkaar genaaid zijn. Bij kamerhoge stoffen heeft u geen lengtenaden in de gordijnen.

Kamerhoge stoffen lijken vaak duurder dan breedtestoffen. Bij kamerhoge stoffen betaalt u echter per strekkende meter, terwijl u bij breedtestoffen per vierkante meter betaalt. U bent daarom meestal goedkoper uit met kamerhoge stoffen.

Vouwgordijn voeren

De meeste vouwgordijnen kunt u laten voeren. We voorzien uw vouwgordijnen dan van en tweede laag stof. Laten voeren is alleen mogelijk bij maatwerk. Dit zijn de voordelen van een voering:
 

• Mooier. De voering maakt uw vouwgordijn voller. Dit geeft een luxere uitstraling en zorgt dat uw vouwgordijnen mooier vallen.

• Energiebesparend. Met gevoerde vouwgordijnen bespaart u energie! Vooral zwaardere voeringstoffen hebben direct effect op uw stookkosten. Ook in de zomer heeft u voordeel van gevoerde gordijn, want dan houden ze juist de warmte buiten. Zo zit u binnen lekker koel.

• Betere akoestiek. Gevoerde vouwgordijnen absorberen en dempen het geluid. Hierdoor klinkt uw huis minder hol.

• Verduisterend. U kunt uw vouwgordijnen laten voeren met een verduisterende stof. Hierdoor blijft uw slaapkamer goed donker en kunt u heerlijk uitslapen!

• Beschermend tegen verkleuring. De levensduur van uw vouwgordijn verhogen? Laat ze dan voeren. Zonlicht kan de stof verkleuren en de voering houdt het tegen. Laat de zon maar schijnen!

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen passen in elk huis, op bijna elke plek. Per kamer kan het wel verschillen welke stof of welk soort vouwgordijn geschikt is. De ene kamer wilt u misschien kunnen verduisteren terwijl u in een andere kamer juist behoefte heeft aan meer daglicht. Zo kiest u een passend vouwgordijn.

Woonkamer vouwgordijn

Woonkamer

In de woonkamer zijn transparante vouwgordijnen populair. Dit type vouwgordijnen zorgt dat het daglicht op een fijne manier naar binnen schijnt en biedt u toch privacy. Het is in de woonkamer ook mooi om transparante vouwgordijnen te combineren met overgordijnen. Het transparante vouwgordijn zorgt voor uw privacy, de gesloten overgordijnen geven een knus effect in uw huis.

Kinderkamer vouwgordijnen

Kinderkamer

Voor de kinderkamer heeft GAMMA vouwgordijnen met leuke printjes zoals sterren en hartjes. Maar ook vrolijk gekleurde effen vouwgordijnen staan natuurlijk erg leuk in een kinderkamer. Geef de kinderstoffen een verduisterende voering. U kunt ook kiezen voor een verduisterend vouwgordijn met lichtdoorlatende overgordijnen. Of juist een lichtdoorlatend vouwgordijn met verduisterende overgordijnen.

Vouwgordijn badkamer

Badkamer

Vouwgordijnen passen ook prima in de badkamer. Kies voor 100% polyester, deze stof is het meest geschikt voor vochtige ruimtes.

Vouwgordijn studentenkamer

Studentenkamer

Studenten willen ook mooie gordijnen, maar wel graag voor een zacht prijsje. En het liefst verduisterend, dat slaapt veel fijner uit. Gamma biedt verschillende voordelige vouwgordijnen die verduisteren. Of ze verduisteren staat aangegeven bij de gordijnstofinformatie.

Vouwgordijn slaapkamer

Slaapkamer

Om lekker te slapen is het wel zo prettig als het donker is in de slaapkamer. Kies daarom voor verduisterende vouwgordijnen of vouwgordijnen die gevoerd zijn met een verduisterende stof.

Keuken vouwgordijn

Keuken

Veel mensen kiezen voor vouwgordijnen in de keuken. Ze ogen modern en fris, zijn gemakkelijk te reinigen en praktisch doordat ze niet in de weg hangen.

Opmeten vouwgordijnen

Opmeten van uw kozijnen

Het kiezen van vouwgordijnen begint met het bepalen van de maat. Hier leest u hoe u uw raamdecoratie het beste kan opmeten.
 
 

Montage van uw vouwgordijnen

Het monteren van vouwgordijnen neemt niet veel tijd in beslag. U kunt uw vouwgordijn op de muur, in of op het kozijn of aan het plafond monteren. U ontvangt bij uw vouwgordijnen altijd een montage-instructie en alle benodigde montagematerialen. 

Opmeten vouwgordijnen

Onderhoud aan uw vouwgordijnen

Naast het schoonmaken van uw vouwgordijn is er geen onderhoud nodig. U maakt uw vouwgordijnen gemakkelijk schoon door ze met de hand te wassen of in de wasmachine op 30 graden. Let er wel op dat u een fijnwasmiddel gebruikt, dat u niet boent of wringt en u het vouwgordijn nat ophangt. Lees de uitgebreide instructies over onderhouden en schoonmaken van uw vouwgordijn

Vouwgordijnen onderhouden

HR++ glas

Heeft u HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie u aanschaft en hoe u deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak. 

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer uw raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in uw raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.

Meer informatie over vouwgordijnen :