stappenplannen
Horizontale jaloezie

Horizontale jaloezie

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Horizontale jaloezieën zijn praktisch in gebruik en ogen modern. Een houten jaloezie of aluminium jaloezie monteer je eenvoudig zelf. Om je daarbij te helpen heeft GAMMA handige klusvideo’s gemaakt. Hierin zie je stap voor stap hoe je horizontale jaloezieën opmeet, inkort en ophangt, in de dag of op de dag. Kijk onderaan deze pagina voor een uitleg over in de dag en op de dag.

 

Assortiment raamdecoratie GAMMA

Bekijk de benodigheden
Horizontale jaloezie - houten horizontale jaloezieen idd

Houten jaloezie in de dag

In deze video laat GAMMA je zien hoe je een houten horizontale jaloezie kan opmeten, inkorten en ophangen in de dag.


Bekijk meer

Horizontale jaloezie - houten horizontale jaloezieen odd

Houten jaloezie op de dag

Je houten jaloezie opmeten, inkorten en ophangen op de dag? In deze klusvideo zie je stap voor stap hoe je dat doet.


Bekijk meer

Roljaloezieën

Aluminium jaloezie in de dag

Je horizontale aluminium jaloezie opmeten, inkorten en ophangen in de dag? In deze klusvideo zie je stap voor stap hoe je dit doet.


Bekijk meer

1Horizontale jaloezie - Aluminium jaloezieen odd

Aluminium jaloezie op de dag

Zelf je aluminium jaloezieën op de dag monteren? In deze video zie je stap voor stap hoe je jaleozie opmeet, inkort en ophangt.


Bekijk meer

Wat is het verschil tussen 'in de dag' en 'op de dag'?

Je kunt je raamdecoratie op twee manieren bevestigen. Als je je raamdecoratie in de de dag bevestigt, dan hangt deze in het kozijn. Wanneer je de raamdecoratie op de dag monteert dan hangt deze over het raamkozijn heen.

Raamdecoratie - schema in de dag of op de dag

HR++ glas

Heb je HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie je aanschaft en hoe je deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak.

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer je raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in je raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.