stappenplannen

Houten jaloezie opmeten

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Houten jaloezieën kopen? Dan moet je eerst de juiste maat weten. In deze video legt GAMMA je stap voor stap uit hoe je jaloezieën opmeet, op de dag en in de dag. Heb ook hulp nodig bij het ophangen of inkorten van een aluminium jaloezie? Bekijk dan onze andere klusvideo’s over verticale jaloeziën.

 

Assortiment raamdecoratie GAMMA

Bekijk de benodigheden

Wat is het verschil tussen 'in de dag' en 'op de dag'?

Je kunt je raamdecoratie op twee manieren bevestigen. Als je je raamdecoratie in de de dag bevestigt, dan hangt deze in het kozijn. Wanneer je de raamdecoratie op de dag monteert dan hangt deze over het raamkozijn heen.

Raamdecoratie - schema in de dag of op de dag

HR++ glas

Heb je HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie je aanschaft en hoe je deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak.

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer je raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in je raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.

Jaloezie hout idd - Hoogte bepalen

Hoogte jaloezie bepalen in de dag

Bepaal eerst de juiste maat voordat je de jaloezie koopt. Om de hoogte van een jaloezie in de dag te bepalen meet de de hoogte van het kozijn.

Jaloezie hout idd - Breedte bepalen

Breedte jaloezie bepalen in de dag

Om de breedte van je jaloezie in de dag te bepalen meet je de breedte van het kozijn.

Hoogte bepalen jaloezieën op de dag

Om de hoogte van je jaloezie op de dag te bepalen meet je de hoogte van het kozijn, plus de gewenste overlap over het kozijn.

Jaloezie hout odd - Breedte bepalen

Breedte bepalen jaloezieën op de dag

Om de breedte van je jaloezie op de dag te bepalen meet je de breedte van het kozijn, plus de gewenste overlap over het kozijn.