stappenplannen
Plisségordijnen

Plisségordijnen

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Plisségordijnen zijn gordijnen die zichzelf opvouwen bij het openen. Je kunt ze eenvoudig zelf monteren. Om je daarbij te helpen heeft GAMMA verschillende handige klusvideo’s gemaakt. Hierin zie je stap voor stap hoe je plisségordijnen opmeet, inkort en ophangt, in de dag of op de dag. Kijk onderaan deze pagina voor een uitleg over in de dag en op de dag.

 

Assortiment raamdecoratie GAMMA

Bekijk de benodigheden
Plisségordijnen in de dag

Plisségordijnen in de dag

Zelf je plisségordijnen opmeten, inkorten en ophangen in de dag? In deze klusvideo van GAMMA zie je stap voor stap hoe je dat doet.


Bekijk meer

Plisségordijnen odd

Plisségordijnen op de dag

Wil je jouw plisségordijn op de dag bevestigen? Bekijk deze klusvideo en zie stap voor stap hoe je een plisségordijn opmeet, inkort en ophangt.


Bekijk meer 

Plisségordijnen tdbu idd

Plisségordijnen top down bottom up in de dag

Kiest u voor plisségordijnen top down bottom up in de dag? Bekijk deze video en zie hoe u eenvoudig uw plisségordijn opmeet, inkort en ophangt.


Bekijk meer

Plisségordijnen tdbu odd

Plisségordijnen top down bottom up op de dag

Uw plisségordijn top down bottom up op de dag hangen? Bekijk dan deze klusvideo om te zien hoe u deze opmeet, inkort en bevestigt.


Bekijk meer

Wat is het verschil tussen 'in de dag' en 'op de dag'?

Je kunt je raamdecoratie op twee manieren bevestigen. Als je je raamdecoratie in de de dag bevestigt, dan hangt deze in het kozijn. Wanneer je de raamdecoratie op de dag monteert dan hangt deze over het raamkozijn heen.

Raamdecoratie - schema in de dag of op de dag

HR++ glas

Heb je HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie je aanschaft en hoe je deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak.

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer je raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in je raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.