stappenplannen
Vouwgordijnen

Vouwgordijnen

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Vouwgordijnen zorgen voor een warme, sfeervolle uitstraling. Dit type raamdecoratie kunt u gemakkelijk zelf monteren. Om u daarbij te helpen heeft GAMMA handige klusvideo’s gemaakt. Hierin ziet u stap voor stap hoe u uw vouwgordijn opmeet en ophangt, in de dag en op de dag. Kijk onderaan deze pagina voor een uitleg over in de dag en op de dag.

 

Assortiment raamdecoratie GAMMA

Bekijk de benodigheden
Vouwgordijnen idd

Vouwgordijn in de dag

Uw vouwgrodijn in de dag hangen? Bekijk deze klusvideo en zie hoe u vouwgordijnen opmeet en ophangt.


Bekijk meer

Vouwgordijnen odd

Vouwgordijn op de dag

Gaat u voor een vouwgordijn op de dag? Bekijk dan deze video en zie hoe u de maat bepaalt en uw gordijn ophangt.


Bekijk meer

Wat is het verschil tussen 'in de dag' en 'op de dag'?

U kunt uw raamdecoratie op twee manieren bevestigen. Als u uw raamdecoratie in de de dag bevestigt, dan hangt deze in het kozijn. Wanneer u de raamdecoratie op de dag monteert dan hangt deze over het raamkozijn heen.

Raamdecoratie - schema in de dag of op de dag

HR++ glas

Heeft u HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie u aanschaft en hoe u deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak.

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer uw raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in uw raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.