stappenplannen
Vouwgordijnen

Vouwgordijnen

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Vouwgordijnen zorgen voor een warme, sfeervolle uitstraling. Dit type raamdecoratie kun je gemakkelijk zelf monteren. Om je daarbij te helpen heeft GAMMA handige klusvideo’s gemaakt. Hierin zie je stap voor stap hoe je je vouwgordijn opmeet en ophangt, in de dag en op de dag. Kijk onderaan deze pagina voor een uitleg over in de dag en op de dag.

 

Assortiment raamdecoratie GAMMA

Bekijk de benodigheden
Vouwgordijnen idd

Vouwgordijn in de dag

Je vouwgrodijn in de dag hangen? Bekijk deze klusvideo en zie hoe je vouwgordijnen opmeet en ophangt.


Bekijk meer

Vouwgordijnen odd

Vouwgordijn op de dag

Ga je voor een vouwgordijn op de dag? Bekijk dan deze video en zie hoe je de maat bepaalt en je gordijn ophangt.


Bekijk meer

Wat is het verschil tussen 'in de dag' en 'op de dag'?

Je kunt je raamdecoratie op twee manieren bevestigen. Als je je raamdecoratie in de de dag bevestigt, dan hangt deze in het kozijn. Wanneer je de raamdecoratie op de dag monteert dan hangt deze over het raamkozijn heen.

Raamdecoratie - schema in de dag of op de dag

HR++ glas

Heb je HR++ glas? Let dan op welke soort raamdecoratie je aanschaft en hoe je deze plaatst. Door verkeerde keuze in raamdecoratie kan een thermische breuk ontstaan. Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak.

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Monteer je raamdecoratie op de dag, zodat er genoeg afstand zit tussen het glas en de raambekleding. Kies verder voor lichte kleuren in je raamdecoratie. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, terwijl lichte kleuren als wit en beige zonlicht weerkaatsen waardoor zij minder warmte vasthouden.