klusadvies
Slimme tuin

Slimme tuin

1 stem

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

Heb je een grote tuin die veel onderhoud nodig heeft? Maak je tuin dan iets slimmer. Zo kun je gebruik maken van een robotmaaier en irrigatiesysteem en hoef je zelf minder vaak de handen uit de mouwen te steken. 

 

 

Bekijk de benodigheden

Bespaar tijd met een robotmaaier en irrigatiesysteem.

slimme tuin met robotmaaier en irrigatie

Bij een smart home hoort een smart garden: een tuin met domotica, voor meer comfort en efficiëntie. Een tuin met slimme oplossingen voor grasmaaien en irrigatie. Want een slimme tuin is een mooie tuin in topconditie, en veel minder werk.

Robot grasmaaier

Robot grasmaaier

Een robotmaaier maait voor je het gras op gelijke hoogte. Je trekt een draadje om het gazon heen, zodat de robotmaaier precies weet welk gebied gemaaid moet worden. Staat er een object in het gras? Dan maait de robotmaaier daar netjes omheen. Resultaat: nooit meer zelf maaien en altijd een strak gazon! Via een app kun je de maaitijden van de robotmaaier instellen. Deze kun je automatisch afstemmen op de sproeitijden. Zowel Gardena als Bosch bieden een robotmaaier aan.

 

 

 

 

 

Gardena irrigatiesysteem

Gardena irrigatiesysteem

De besproeiingscomputer van Gardena zorgt ervoor dat je planten altijd genoeg water hebben, zonder verspilling. Dit irrigatiesysteem werkt met allerlei sensoren. Die sensoren meten continu waarden als bodemvochtigheid, lichtomstandigheden en buitentemperatuur. Is je bodem te droog voor je planten? Dan krijg je een berichtje via de app en kun je de besproeiing via de app aansturen. Je kunt ook instellen dat dit automatisch gebeurt wanneer de grond te droog is. Als het warm is wordt meer besproeid en als het vriest ontvang je een signaal dat gevaar voor bevriezing dreigt. Je kunt ook op vaste tijdschema’s laten sproeien of alles naar eigen inzicht instellen.

 

welke onderdelen van het bewateringssysteem heb ik nodig?

Het irrigatiesysteem van Gardena bestaat uit verschillende onderdelen. Je begint met een bridge en sensoren. Als je een besproeiingscomputer en micro-dripsysteem toevoegt, kun je via de app een seintje geven als er gesproeid moet worden. De besproeiingscomputer hang je aan de kraan en het micro dripsysteem is de daadwerkelijke sproeier. Vervolgens kun je zelf bepalen of je het sproeien automatisch wilt laten gebeuren als de grond te droog is, een tijdsschema instelt of dat je de sproeier handmatig via de app aanzet. Dit alles is aan te sturen via een gratis app voor je smartphone of tablet.