klusadvies
Kluizen

Kluizen

1 stem

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Uw waardevolle spullen wilt u goed op kunnen bergen zodat alleen ú er bij kunt. Met een kluis zorgt u dat niemand anders aan uw bezittingen zit. Welke soorten kluizen zijn er? Waar moet u op letten als u een kluis uitzoekt? En zijn er nog speciale soorten kluizen? GAMMA vertelt u meer over kluizen.

 

 

Bekijk de benodigheden

vrijstaande kluis of inbouwkluis

Kluizen_vrijstaand

Vrijstaande kluis

Een vrijstaande kluis is makkelijker om mee te nemen, daarom worden ze vaak in de vloer of de muur verankerd. Het bevestigingsmateriaal wordt meegeleverd bij uw kluis.

 

Kluizen_inbouw

Inbouwkluis

Het is ook mogelijk om een kluis in te bouwen. Dit is echter nogal ingrijpend omdat het een bouwkundige aanpassing aan uw huis vergt. Inbouwkluizen worden vaak toegepast in nieuwbouwhuizen.

kluis bevestigen

Een kluis wordt doorgaans aan de vloer of de muur bevestigd. Een kluis wordt vastgezet met ankers vanuit de binnenkant van de kluis. Zo kan een inbreker er niet bij als de kluis op slot zit. In de kluis zitten 1 of meerdere voorgevormde verankeringsgaten om de ankers doorheen te steken.

soorten sloten voor kluizen

Er zijn verschillende manieren om uw kluis af te sluiten. De meeste kluizen gaan open met een cijfercombinatie op een keypad. Vaak wordt er ook een backup-sleutel meegeleverd. Andere kluizen hebben het klassieke ronddraaiende cijfercombinatieslot in combinatie met een sleutel. Meer eenvoudige kluizen worden met alleen een sleutel geleverd.

brandwerende kluizen

Ook bij brand wilt u natuurlijk dat uw waardevolle spullen goed beschermd zijn. Dan biedt een brandwerende kluis (of brandkast) uitkomst. De meeste brandkasten kunnen een uur lang de hitte van een brand weerstaan. Brandkluizen bieden ook bescherming tegen vocht, zo zijn uw spullen ook beschermd tegen bluswater van de brandweer.

Kluizen_brandwerend

speciale soorten kluizen

Naast normale kluizen zijn er ook speciale soorten kluizen. Welke soorten vindt u bij GAMMA?

sleutelkluis

Sleutelkluis

Heeft u een sleutel in de tuin verstopt? Dit is natuurlijk niet erg veilig. Met een sleutelkluis kunnen uw vrienden en familie altijd naar binnen, ook als u niet thuis bent. U bevestigt een sleutelkluis buiten aan de gevel van uw huis. U opent hem met een cijfercode. Ook handig als u uw sleutel vergeten heeft! Wilt u binnen in huis uw sleutels opbergen? Dan komt een sleutelkastje van pas.

 

documentenkoffer

Documentenkoffer

Een documentenkoffer is in feite een mobiele kluis. Deze stelt u in staat om uw waardevolle spullen veilig opgeborgen mee te nemen onderweg. De meeste documentenkoffers zijn een half uur brandwerend en worden geopend en afgesloten met een sleutel.