klusadvies
Krijtverf header

Krijtverf

7 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

Wil je een muur met een authentieke uitstraling en een mat effect? Of wil je jouw meubelen verven met een matte finish? Dan is krijtverf een goede keuze. Deze verf heeft een poedermat effect, waardoor je een esthetisch strak en toch zacht effect krijgt.

 

Assortiment verf

Bekijk de benodigheden

wat is krijtverf?

Krijtverf is een matte verf met een authentieke uitstraling en een eigen effect. Anders dan de naam doet vermoeden is krijtverf het niet te vergelijken met schoolbordverf. In tegenstelling tot matte lakverf of latexverf komt geeft krijtverf een echt poedermatte effect.

GAMMA wood&wall

GAMMA heeft een unieke collectie van extra matte krijtverf met een klassiek Engelse uitstraling: GAMMA Wood&Wall. De moderne kleuren met klinkende namen zoals Bashful Blue en Precious Pink laten het poedermatte effect van krijtverf tot in kleinste detail tot hun recht komen. GAMMA Wood&Wall geeft je huis de ultieme cottagesfeer van de Engelse countryside. Met de verfmengmachine van GAMMA kun je verschillende kleuren krijtverf laten mengen om zo een kleur naar je eigen smaak en stijl te ontwikkelen.

Krijtverf voorbeelden

gebruik GAMMA wood&wall

GAMMA Wood&Wall krijtverf is geschikt voor muren en alle soorten hout. Voor hout is geen grondverf nodig, met uitzondering van onbehandeld MDF. Bij zuigende of nieuw gepleisterde muren is het beter om de muur eerst voor te behandelen met een voorstrijkmiddel. Krijtverf geeft op meubels een ander effect dan een matte lakverf. Krijtverf is wat minder strak en voelt ruwer aan. Je kunt de meubels het beste verven met een kwast voor watergedragen verf. Op je muur geeft krijtverf een poedermat effect. Het droogt egaal op, waardoor je geen vlekken krijgt. Voor een optimaal krijteffect verf je de muren met een grote blokkwast. Wil je juist een gladder resultaat? Gebruik dan een roller voor watergedragen verf. Kortere haren zorgen voor een gladder resultaat.

Krijtverf - kleuren pallet