klusadvies
Moodboard maken header

Moodboard maken

3 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Wilt u een kamer aanpakken en wilt u alvast een idee vormen van uw droominrichting? Maak dan een moodboard om al uw ideeën naast elkaar te zetten en te zien of het bij elkaar past. Op deze pagina leest u hoe u dit in 4 stappen doet.

 

Assortiment verf

Bekijk de benodigheden

benodigdheden moodboard maken

  • Afbeeldingen uit (woon)tijdschriften of van internet, folders van woonwinkels, eigen foto’s, etc.
  • Kleurstalen en stofstalen
  • Schaar
  • Lijm
  • Vel papier (raadzaam om stevig papier te kiezen op groot formaat)

moodboard maken

Stap 1: moodboard maken

Stap 1: bedenk waar u een moodboard van wilt maken

Wilt u een bepaalde ruimte restylen? Bent u op zoek naar een bepaalde sfeer? Of een bepaalde stijl? Of een kleurcombinatie? Wilt u dit combineren met uw huidige meubels of gaat u ook nieuwe meubels kopen? Beantwoord deze vragen om uw moodboard af te bakenen, waardoor het goed bruikbaar wordt.

Stap 2: Moodboard maken

Stap 2: ga op zoek naar afbeeldingen

Pak woontijdschriften, folders van woonwinkels en afbeeldingen van het internet die u aanspreken. Knip ze uit en leg ze op een stapel. Het hoeft bij elkaar te passen, als u het mooi vindt, knipt u het uit. Knip plaatjes van gehele woonkamers, accessoires of materialen. Maar ook aansprekende meubels. Zoek daarnaast uit de stalen de kleuren en stoffen die u mooi vindt.

Stap 3: moodboard maken

Stap 3: maak een selectie

Leg de afbeeldingen overzichtelijk naast elkaar en maak een selectie. Maak keuzes op basis van afbeeldingen die bij elkaar passen, zodat u een goede stijl creëert. Blijkt dat u meerdere stijlen heeft verzameld? Maak dan een extra moodboard. Zo kunt u later de verschillende stijlen met elkaar vergelijken.

Stap 4: moodboard maken

Stap 4: lijm de afbeeldingen op het vel papier

Leg uw selectie met afbeeldingen willekeurig op het vel papier. Schuif de afbeeldingen hier en daar tot u een moodboard heeft gemaakt dat geheel naar uw zin is. Ligt alles goed? Lijm dan de afbeeldingen vast op het vel papier.

Tip

U kunt ook een magneetbord of prikbord gebruiken. Zo kunt u de afbeeldingen makkelijk verschuiven en wisselen. Daarnaast kunt u ook een online moodboard maken, bijvoorbeeld op Pinterest. Deze kunt u op elk moment bijwerken.