klusadvies
Keuken verven header

Keuken verven

3 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Toe aan een nieuwe look in de keuken? Je keuken verven maakt een wereld van verschil voor de uitstraling. GAMMA helpt je met het creëren van een frisse look met deze handige tips voor het schilderen van je keuken.

 

Assortiment verf

Bekijk de benodigheden

reinig de muren

Keukenmuren en andere oppervlakken worden vaak vet na verloop van tijd. Voor een goede afwerking is het daarom belangrijk dat je alle oppervlakken grondig reinigt voordat je gaat verven. De beste manier is met een ontvetter of een sterk reinigingsmiddel. Gebruik warm water en spoel grondig alle overblijfselen weg voordat je de ondergrond laat opdrogen.

Beeld - Reinig de muren

maak je keuken verfklaar

Bedek de randen van alle tegels, apparaten, houtwerk en werkplekken met afplaktape. Hiermee creëer je een stevige strakke rand bij het te verven oppervlak. Het is ook verstandig om de werkplekken, apparaten en vloer te bedekken met een plastic zeil voor het geval er druppels vallen.

Beeld - Maak uw keuken verfklaar

begin met het plafond

Door bij het plafond te beginnen voorkom je dat er druppels op net geverfde vlakken vallen. Gebruik voor plafonds en muren keukenverf. Dit is solide en kan eenvoudig schoongeveegd worden. Standaard vinylverf is ook geschikt voor plafonds omdat deze niet zo vaak gewassen hoeft te worden. Voor plafonds gebruik je een roller, voor kleine oppervlakken en hoekjes is een kwast een goed idee.

Beeld - Begin met het plafond

deuren keukenkastjes verven

Wil je jouw keukendeurtjes verven? Dan is het verstandig ze eerst te demonteren. Reinig de deuren met een ontvetter of reinigingsmiddel. Vul daarna alle groeven en inkepingen met een houtvuller. Schuur vervolgens het oppervlak en neem het af. Afhankelijk van het oppervlak kan het handig zijn om een speciale grondverf en grondlaag te gebruiken zodat het beter dekt.

Beeld - Deuren keukenkastjes verven

verf het houtwerk

Eindig met het verven van al het houtwerk. Verf van boven naar beneden en start met het raamwerk. Je kunt het beste in de ochtend beginnen met verven. Zo kan de verf de hele dag drogen voordat je 's avonds de ramen weer dichtdoet. Verf na het raamwerk de deur, de deurlijst en architraaf. Verf als laatste de plinten. Zo is er minder risico dat er vuil of stof op je kwast komt.

Beeld - verf het houtwerk