klusadvies
Houten vloeren

Vloerdelen

8 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Een goed onderhouden houten vloer wordt steeds mooier naarmate hij ouder wordt. Massieve vloeren krijgen in de loop der jaren een donkerder kleur en een doorleefd uiterlijk. GAMMA heeft een grote keuze aan gemakkelijk te leggen vloerdelen. Van houtnerf tot glad, met of zonder V-groef, onbehandeld of voorbehandeld (eiken), alle decors geven jouw kamer een warme sfeer.

 

 

Bekijk de benodigheden

Lamelparket met houten toplaag

De vloer die een warme, sfeervolle uitstraling combineert met praktisch gemak, kwaliteit en duurzaamheid. Deze planken hebben echt hout als toplaag. Een plank is opgebouwd uit een houten toplaag op een multiplex drager. De verlijming zorgt ervoor dat werking minimaal is.


Assortiment lamelparket >> 

Eiken

Eiken is een harde houtsoort. Een populaire houtsoort voor vloeren. Verkrijgbaar als behandeld en onbehandeld. Afhankelijk van de behandeling krijgt eiken de uitstraling die u zoekt. Eiken kan bijvoorbeeld heel goed ‘white wash’ gelakt worden. Ook kunt u een klassieke uitstraling creëren door de vloer naturel of antiek te lakken of naturel te oliën. U kunt ook kiezen voor voorgeoliede delen: naturel of wit geolied. 

Grenen

Grenen is een lichte naaldhoutsoort met mooie houttekeningen. De delen zijn geel tot geelbruin en zullen na het leggen donkerder worden. Grenen vloerdelen zijn onbehandeld. U kunt na het leggen een lak of olie aanbrengen. Grenen is een zachte houtsoort. Als u de vloer zelf gaat lakken moet u een lak gebruiken die speciaal geschikt is voor zachthout of naaldhout.
Assortiment grenen vloerdelen >> 

Houten vloerdelen

Houten vloer afwerken

Voor de afwerking van de vloer kun je kiezen uit lak, was, beits of olie. Lak geeft je vloer de meest natuurlijke kleur. Was of olie trekt de kleur op en geeft een warme uitstraling. Met een beits kun je de vloer elke gewenste kleur geven. Beits altijd afwerken met lak, was of olie. De belangrijkste voor- en nadelen staan hieronder.

Lak
Voordelen:
• Laat de vloerdelen in hun meest natuurlijke kleur zien.
• Met vochtige doek af te nemen.
• Geen witte vlekken als er vocht op de vloer komt.
• Eenvoudig in onderhoud.

Nadelen:
• Beschadigingen laklaag moeilijk bij te werken.
• Krassen blijven zichtbaar totdat de vloer helemaal afgeschuurd wordt.
 

Assortiment vloerlak >>Was of olie
Voordelen:
• Trekt de kleur op en geeft een warme uitstraling.
• Ondiepe slijtagekrassen zijn met was of olie makkelijk bij te werken.
• De vloer wordt met de jaren steeds mooier.

Nadelen:
• Vocht geeft in veel gevallen plekken die, hoewel met was of olie goed weg te wrijven, lelijk zijn.
• Het onderhoud kost wat meer tijd.

Assortiment was >>
Assortiment olie >>

tip!

Hout is een natuurproduct

Er kunnen zich kleurverschillen voordoen. Leg de delen uit verschillende verpakkingen aan elkaar om een zo evenwichtig mogelijke kleurverdeling te krijgen.

Meer informatie over vloerdelen :