stappenplannen

Magazine rek

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Een opbergding voor tijdschriften. Het klinkt misschien niet heel spectaculair, maar heeft zo z'n voordelen als Valentijnsgeschenk: het is lekker praktisch en niet al te klef (het verschil zit in de details: de hartvormige spijkers zorgen voor de romantische touch). Bovendien ziet zo'n rek er qua design prima uit, zeker als er een paar hippe bladen in staan. En het is ook nog 'ns een lekker groot cadeau. Een eyecatcher in de kamer, je kunt er niet omheen.

 

Bekijk de benodigheden
Stap 1 - Magazine rek maken
1

Onderkant zagen

Zaag van het 27x69mm latje een strook van 110 cm af en zaag beide kanten schuin af in een hoek van 45 graden. Houd er rekening mee dat de kortste kant (de binnenkant) 100 cm lang is.

 

Tip: je kan hierbij een verstekbak gebruiken.

Stap 2 - Magazine rek maken - Zijkanten zagen
2

Zijkanten zagen

Zaag vervolgens van dezelfde lat (27x69mm vuren geschaafd) twee stroken van 35 cm af voor de zijkanten en zaag aan iedere strook aan één kant schuin af in een hoek van 45 graden. Houd er rekening mee dat de kortste kant (de binnenkant) 30 cm lang is.
Stap 3 - Magazine rek make - Lijmen
3

Vastlijmen

Lijm de schuin afgezaagde kanten aan elkaar met houtlijm.
Tip: Plak (schilders)tape strak om de hoeken om een stevige binding te maken.

Stap 4 - Magazine rek - Achterkant maken
4

Achterkant maken

Zaag van het 12x69mm latje een strook van 100 cm en bevestig deze met houtlijm aan de bovenkant van het rek, tussen de twee zijkanten in en tegen de achterkant.
Stap 5 - Magazine rek maken - Voorkant maken
5

Voorkant maken

Zaag als laatste van de lat van 12x35 mm een strook van 105 cm af en bevestig deze aan de voorkant van het rek met de Valentijnsspijkers.

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen (5)


  • Gereedschappen (4)