klus bewust
Klus bewust

Klus bewust

Klus bewust met GAMMA

GAMMA vindt het belangrijk dat je tijdens het klussen van de beste materialen gebruik maakt. Dit betekent ook dat tijdens het klussen de aspecten, milieu, veiligheid en gezondheid gerespecteerd worden. Lees verder >>

Bewust klussen doe je samen

Bewust klussen kent 3 belangrijke aspecten: milieu, veiligheid en gezondheid. GAMMA raadpleegt organisaties die autoriteit op dit gebied zijn: Milieu Centraal en Stichting Consument en Veiligheid. Daarnaast wordt de bestaande samenwerking met Wecycle/Stibat gebruikt.

 

 

logo-milieucentraalMilieu Centraal is een landelijke, onafhankellijke organisatie die consumenten praktische en betrouwbare tips en adviezen. Over energie en milieu in het dagelijks leven, van afval tot zuinige verlichting.

logo-veiligheidNL  VeiligheidNL is een onafhankelijke stichting, gespecialiseerd in veiligheid én gedrag. Zij helpen ernstige ongevallen te voorkomen en slaan daarbij een brug tussen onderzoek en praktijk.  

logo-stibatStichting Batterijen is de organisatie die de inzamelactiviteiten voor lege batterijen in Nederland coördineert. De inzameling van lege batterijen, TL-buizen vindt nu plaats door middel van een losse batterijenton en een losse TL-box. Het inzamelen in Nederland gaat langzaam over van de losse stichtingen naar de overkoepelende organisatie Wecycle.

logo-wecycleWecycle heeft als doelstelling de hoeveelheid ingezamelde producten die kunnen worden gerecycled, fors te verhogen. Samen met GAMMA heeft Wecycle een inzamelmeubel ontwikkeld. Lees verder >>

Wat houdt GAMMA Klus Bewust in?

GAMMA_klusbewust_logo_actieblokIn alle GAMMA-bouwmarkten is een ruime selectie producten nu voorzien van het Klus Bewust label. Dit label helpt je bij het maken van keuzes wanneer je bewust wilt klussen. Milieu Centraal heeft de producten met oog voor milieu en gezondheid voor je geselecteerd, hierdoor weet je zeker dat je met ons Klus Bewust assortiment goed zit.

Je vindt Klus Bewust producten terug in het verfschap, bij de houtafdeling, op de tuinafdeling tussen de sanitair producten, bij de afdeling verlichting, batterijen, bij de lijmen en kitten, tussen de isolatiematarialen, maar ook bij ventilatie, verwarmingsmaterialen en bouwmaterialen, maar ook bij ventilatie. 

Belangrijk is dat Klus Bewust producten normale producten zijn binnen ons assortiment en dat je er dus niet ‘meer’ voor hoeft te betalen.