Om comfortabel zelfstandig te blijven wonen zijn soms woningaanpassingen noodzakelijk. Al met een paar simpele aanpassingen kunt u zich veiliger in uw eigen woning voelen en zich beter redden.

Drempelhulp

Een drempel in huis kan een grote barrière zijn wanneer u minder goed ter been of niet zo zeker van uzelf bent. Met een drempelhulp wordt het niveauverschil opgeheven. Dit is ook heel handig wanneer u zich met een rollator of rolstoel in huis verplaatst.

Grepen & beugels

Met een extra greep of beugel kunt u zich beter vasthouden. Vooral in de badkamer of op het toilet is dit belangrijk. Doordat het daar vaak nat en dus glad is, is de kans op uitglijden aanzienlijk groter. Met een speciale beugel zorgt u ervoor dat u stevig kunt blijven staan of gemakkelijker weer omhoog kunt.

Sanitaire hulpmiddelen

GAMMA verkoopt ook diverse sanitaire hulpmiddelen die voor extra zekerheid en veiligheid zorgen. Zowel naar het toilet gaan als douchen of in bad gaan, kan eng voelen wanneer u niet meer zo vast ter been bent. Een toiletverhoger kan dan bijvoorbeeld de toiletgang een stuk eenvoudiger maken. Ook een douchestoel, opstapje, badplankje of antislipmat zijn simpele aanpassingen die ervoor zorgen dat u zich weer safe voelt bij het baden en douchen.

Recent bekeken