toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder
toon meer toon minder

Lijmpistolen & lijmpatronen

13 resultaten
Bekijk de TOP 10

Lijmpistolen kopen bij GAMMA

Een lijmpistool kopen is handig om op een snelle manier verschillende materialen aan elkaar te bevestigen of diverse objecten te repareren. Lijmpistolen zijn voor vele doeleinden te gebruiken en doseren de lijm nauwkeurig. Met een opwarmtijd van gemiddeld slechts 15 seconden is een lijmpistool vrijwel direct gebruiksklaar. Na 10 seconden is de lijm al droog en na 2 minuten volledig uitgehard. En raakt de lijm op? Dan vul je het lijmpistool eenvoudig bij door middel van handzame lijmpatronen van 7 mm of lijmpatronen van 11 mm. Je voert ze gemakkelijk in het lijmpistool in. De meeste lijmpistolen werken via het stopcontact, maar er bestaan ook accu-lijmpistolen die draadloos werken. Een belangrijke optie op een lijmpistool is de anti-druipvoorziening, waardoor de lijm als de toevoerknop wordt losgelaten weer terug in het mondstuk wordt gezogen.

Te lijmen materialen met lijmpatronen en een lijmpistool

Een lijmpistool is uitermate geschikt voor het lijmen van materialen met een poreus en/of absorberend oppervlak. Het is wel belangrijk dat het te lijmen materiaal hittebestendig is, omdat de lijm uit een lijmpistool met een temperatuur van ongeveer 195 graden Celsius uit het lijmpistool komt. Enkele materialen die geschikt zijn voor lijmen met een lijmpistool:
  • steen
  • hout
  • papier en karton
  • leer
  • kurk
  • textiel

Materialen die niet of minder geschikt zijn voor het lijmen met een lijmpistool zijn glas, metaal en gladde kunststoffen. Ook piepschuim is niet geschikt, omdat het smelt bij de hoge temperatuur van de vloeibare lijm.

Lijmpatronen bij een lijmpistool kopen

Een lijmpistool gebruikt speciale lijmpatronen die in het apparaat worden verwarmd. Door de hitte smelt de lijm en komt vloeibaar uit het pistool. Op deze manier is nauwkeurig te lijmen. De verschillende lijmpatronen van 7 mm en lijmpatronen van 11 mm zijn universeel toepasbaar. Een lijmpatroon van het merk Bison kan dus ook gebruikt worden in een Dremel of lijmpistool van GAMMA. Je dient wel altijd op de diameter van het lijmpatroon te letten. De meest voorkomende maten zijn lijmpatronen van 7 mm en lijmpatronen van 11 mm. Afhankelijk van het merk of type lijmpistool kies je voor een bepaalde maat. Ook zijn er speciale lijmpatronen verkrijgbaar voor het lijmen van hout of keramiek. Daarmee kun je bijvoorbeeld houten meubels eenvoudig repareren of in elkaar zetten.

Het beste lijmpistool koop je bij GAMMA

Wil je een lijmpistool kopen? Bij GAMMA vind je een breed assortiment lijmpistolen en lijmpatronen van verschillende merken. Het beste lijmpistool? Bekende en goede merken lijmpistolen zijn Dremel, Stanley en Bison. Een lijmpistool bij GAMMA voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Een lijmpistool is bijvoorbeeld handig bij het maken van een houtverbinding met deuvels.

Kies het beste lijmpistool dat past bij jouw eisen. Een lijmpistool van GAMMA bestel je eenvoudig online of haal je op in een GAMMA bouwmarkt bij jou in de buurt. Bekijk ook ons aanbod elektrisch gereedschap om al je klussen in en om het huis uit te voeren.

Recent bekeken