Hoe sneller je een brand ontdekt, hoe meer tijd je hebt om het vuur te doven of je huis te verlaten. Gelukkig kun je brand voorkomen met een paar simpele maatregelen. Mocht het toch misgaan, dan zorgen deze maatregelen er ook voor dat de schade beperkt blijft. Lees hier alles over (brand)veiligheid in en om huis.

Wetswijziging rookmelders juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 verandert de wetgeving voor rookmelders. Dan moet er op iedere verdieping met een afgesloten ruimte of verblijfsruimte een rookmelder in de hal geplaatst worden. Dit is namelijk de belangrijkste vluchtroute. Eerst was dit alleen verplicht bij nieuwbouw, nu is een rookmelder ook verplicht voor bestaande bouw.

De verplichting geldt pas vanaf 1 juli 2022, dus je hebt nog even tijd om aan de wetgeving te voldoen. Voor je eigen veiligheid en die van je huisgenoten is het natuurlijk altijd slim om een rookmelder op te hangen. Wil je ook beschermd zijn tegen giftige koolmonoxide? Plaats dan een rookmelder én een koolmonoxidemelder.

Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook en giftige gassen. Hier word je namelijk niet snel wakker van. Met een rookmelder krijg je op tijd een waarschuwing. Bekijk welke rookmelder of koolmonoxidemelder geschikt is voor jouw situatie en waar je deze op moet hangen.

Met dit assortiment maak je jouw huis brandveilig

Om goed voorbereid te zijn op brand zijn een aantal hulpmiddelen onmisbaar. Zorg ervoor dat voldoende brandblussers en rookmelders in ieder geval niet ontbreken. Ook blusdekens en brandladders zijn effectief.

Brandblussers

Heb jij al voldoende brandblussers in huis? Met de juiste blusser maak je een beginnende brand snel onschadelijk. Bekijk hier welke verschillende type brandblussers er zijn.

Meer informatie

Rook- en koolmonoxidemelders

Rookmelders en koolmonoxidemelders waarschuwen je op tijd bij een mogelijke brand of bij het vrijkomen van giftige stoffen. Bekijk hier welke melder je nodig hebt.

Meer informatie

Blusdekens

Een blusdeken leg je over een beginnend brandje in bijvoorbeeld de keuken. Zo kan er geen zuurstof meer bijkomen en dooft het vuur. Check hier ons assortiment blusdekens.

Meer informatie

Brandladders

Is je normale vluchtroute geblokkeerd? Met een brandladder kun je je woning toch snel verlaten. Bewaar in iedere bewoonde kamer boven de begane grond een brandladder.

Meer informatie

Recent bekeken