Hoe sneller je een brand ontdekt, hoe meer tijd je hebt om het vuur te doven of je huis te verlaten. Gelukkig kun je brand voorkomen met een paar simpele maatregelen. Mocht het toch misgaan, dan zorgen deze maatregelen er ook voor dat de schade beperkt blijft. Lees hier alles over (brand)veiligheid in en om huis.

Wetswijziging rookmelders juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 verandert de wetgeving voor rookmelders. Dan moet er op iedere verdieping met een afgesloten ruimte of verblijfsruimte een rookmelder in de hal geplaatst worden. Dit is namelijk de belangrijkste vluchtroute. Eerst was dit alleen verplicht bij nieuwbouw, nu is een rookmelder ook verplicht voor bestaande bouw.

De verplichting geldt pas vanaf 1 juli 2022, dus je hebt nog even tijd om aan de wetgeving te voldoen. Voor je eigen veiligheid en die van je huisgenoten is het natuurlijk altijd slim om een rookmelder op te hangen. Wil je ook beschermd zijn tegen giftige koolmonoxide? Plaats dan een rookmelder én een koolmonoxidemelder.

Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook en giftige gassen. Hier word je namelijk niet snel wakker van. Met een rookmelder krijg je op tijd een waarschuwing. Bekijk welke rookmelder of koolmonoxidemelder geschikt is voor jouw situatie en waar je deze op moet hangen.

Recent bekeken