Kies de juiste beits, olie of lak passend bij wat je wilt beitsen. Beits is er in twee varianten; transparant en dekkend. Beide zijn in diverse tinten verkrijgbaar, zowel kant-en-klaar als op de mengmachine.
Met transparante beits is het hout na afwerking nog steeds zichtbaar is. Een dekkende beits geeft de ondergrond een dekkende kleur. De ondergrond is dan niet meer zichtbaar.

Cetabever natuurlijk effect

CetaBever heeft een nieuw product toegevoegd: Natuurlijk Effect! Hiermee spelen ze in op de groeiende behoefte aan het gebruik van pure materialen, zowel binnen als buiten. Die pure houtlook wil men graag behouden. Deze beits beschermen het hout als een beits of lak, maar hebben het natuurlijk matte uiterlijk van een olie. Hierdoor behoudt het hout zijn authenticiteit en pure uitstraling.

Er zijn zes producten in de Natuurlijk Effect-lijn, onder te verdelen in producten voor binnen en producten voor buiten. Voor buiten is er CetaBever Natuurlijk Effect beits voor Schuur & Tuinhuis, Tuinmeubel en Vlonder & Terras. Voor binnen is er CetaBever Natuurlijk Effect lak voor Meubels, Vloer & Parket en Trappen.

Wat is het verschil tussen lak en beits?

Wat is nog eigenlijk het verschil tussen lak en beits?

Beits en lak zijn beide te gebruiken op hout en zowel dekkend als transparant verkrijgbaar. Bij een lak wordt het hout afgesloten met een laag en beschermd het je hout op deze manier. Beits trekt meer in het hout en is daardoor meer vochtregulerend. Daarnaast sluit beits het hout niet af en kan vocht dus ontsnappen waardoor het hout kan drogen. Daarom is beits meer geschkt voor tuinhout waar vocht in dringt en lak meer geschikt voor de kozijnen.

Olie en Gel

Olie en gel beschermen het hout, net als beits, van binnenuit. Deze producten trekken in het hout, waardoor de houtstructuur nog zichtbaar blijft en het hout goed kan blijven ademen. Ideaal voor buiten, waar verschillende weersinvloeden invloed hebben op de vochtigheidsgraad. Hout kan daardoor blijven “werken” zonder dat dat ten koste gaat van de beschermende werking van olie, gel of beits.

Wat is dan het verschil? Het verschil zit ‘m in uitstraling en duurzaamheid. Olie en gel zijn minder duurzaam. Dat wil zeggen dat je vaker het hout moet behandelen. Beits beschermt het houtwerk het langste. Olie en gel hebben daarnaast een andere soort uitstaling. Het hout ziet er na behandeling natuurlijker uit dan bij behandeling met een beits óf een lak

Recent bekeken