Wij vinden duurzaamheid belangrijk. Naast veel artikelen voor het verduurzamen van je huis werken we ook stap voor stap aan het verduurzamen van ons assortiment. Voor steeds meer artikelen bieden we een duurzamer alternatief. Deze producten maken we makkelijk herkenbaar met ons ''Duurzamere keuze'' label. Lees hier wat deze producten duurzamer maakt.

Een herkenbaar label

Het 'duurzamere keuze' label helpt je snel een duurzamer product te kiezen. Meer informatie over waarom deze producten duurzamer zijn, vind je op deze pagina. Je komt dit label tegen in onze bouwmarkten, onze app en op productpagina’s van de onze website. Zo maken we het makkelijk om met duurzamere producten te klussen en inrichten.

KH 2023 duurzaampagina duurzamerekeuze-logo

In samenwerking met Milieu Centraal

Alle producten die wij voorzien van dit label, zijn ook gecontroleerd door Milieu Centraal. Ook adviseren zij ons in de stappen die wij kunnen nemen om ons assortiment verder te verduurzamen.

KH 2023 duurzaampagina milieucentraal-logo

(Gedeeltelijk) duurzame grondstoffen

Deze producten bestaan grotendeels, voor meer dan 50%, uit grondstoffen met een duurzame herkomst. Een voorbeeld van een duurzame grondstof is bijvoorbeeld FSC-gecertificeerd hout.

(Gedeeltelijk) gerecyclede grondstoffen

Deze producten bestaan grotendeels uit gerecyclede grondstoffen. Het specifieke percentage hangt af van de productcategorie. Een voorbeeld van een gerecyclede grondstof is bijvoorbeeld 'gerecycled plastic' of 'gerecyclede stof'.

(Geen of) minder schadelijke stoffen

Deze producten bevatten geen of minder stoffen die schadelijk zijn voor gezondheid of milieu. Deze stoffen zijn vervangen door alternatieve middelen die minder of geen schadelijke impact hebben.

Herbruikbare producten of onderdelen

Deze producten of onderdelen ervan zijn langer en effectiever bruikbaar vanwege hun herbruikbaarheid of vervangbare onderdelen. Bepaalde producten of delen ervan kunnen worden vervangen, of ze kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Bijvoorbeeld een universele accu of het geven van een tweede leven aan producten of onderdelen.

Langere levensduur

Dit zijn producten die zijn ontworpen om een aantoonbaar effectieve langere gebruiksduur te hebben. Dit betekent dat de gebruiksperiode van het product wordt verlengd of intensiever wordt benut. Dit kan bijvoorbeeld worden gerealiseerd door middel van delen of verhuur van het product.

Minder milieu impact

Deze producten hebben een significant lagere milieu impact ten opzichte van alternatieve, vergelijkbare producten.

Andere duurzaamheidslabels

Op productverpakkingen kom je verschillende duurzaamheidslabels tegen. De fabrikant van het product is verantwoordelijk voor de labels op de verpakking. Wat veel van deze labels betekenen staat in het Keurmerkenoverzicht. Producten met het 'duurzamere keuze' label zijn gecontroleerd door Milieu Centraal en GAMMA.

Klusvideo's die je helpen verduurzamen

__
Alle informatie om je te helpen met het verduurzamen van je woning. Bekijk onze klusvideo's

Een duurzaam huis begint bij GAMMA

Gas, energie en water besparen? Ontdek onze tips en assortiment die je daarbij helpen. Bekijk ons assortiment

Recyclen in de bouwmarkt.

In al onze bouwmarkten vind je Wecycle inzamelpunten voor oude spaarlampen, TL-buizen, kleine elektrische apparaten en batterijen.

Recent bekeken