Het milieu sparen en geld overhouden voor leuke andere dingen. Dat zijn toch twee hele goede redenen om te overwegen om je huis slim te maken. Een groot voordeel van smarthome producten of domotica is dat je in kan stellen dat ze alleen aan staan, op het moment dat ze echt nodig zijn. Geen onnodig verbruik meer dus.

Slimme schakelaars

Slimme schakelaars maken jouw niet slimme apparaten in een keer slim. Elektrische apparaten kunnen zelfs in standby stand veel stroom vreten. Met een slimme schakelaar kun jij ervoor zorgen dat apparaten volgens een schema volledig uitschakelen. Sommige schakelaars kunnen je via de app tonen wat het verbruik is van de aangesloten apparaten.

Bekijk de slimme schakelaars

Extra besparen met slimme lampen

Van LED lampen is bekend dat ze zuiniger zijn dan spaarlampen en halogeenverlichting. Smart lampen werken altíjd met LED verlichting en gaan nog net dat stapje verder. Zo is slimme verlichting altijd dimbaar en kun je naarmate de avond vordert al je lampen automatisch dimmen, ook zo bespaar je energie. Met geofencing schakelt je verlichting automatisch uit als je niet thuis bent. Zo laat je nooit per ongeluk een lampje branden. De besparing op de energierekening kan hiermee flink oplopen.

Motion sensor
In de gang en het toilet hoeft het licht niet voortdurend aan te staan, vaak gebeurt dat wel. Met een motionsensor of een bewegingssensor zorg je ervoor dat dit niet meer gebeurt. Daarnaast is het toch ook gewoon heel handig dat je lamp automatisch aangaat, wanneer jij met je handen vol boodschappen je huis binnenkomt.

Bekijk de slimme verlichting

Verschillende temperaturen per ruimte

Met een traditionele thermostaat stel je de temperatuur van je huis vanuit één punt in. Met een slimme thermostaat en slimme radiatorknoppen het je de mogelijkheid voor elke ruimte een aparte temperatuur geven, zo kun je besparen op energie. Ook hier kun je geofencing gebruiken om je huis via GPS te laten of je wel of niet thuis bent. Ben je onderweg naar huis, dan kun je op afstand je verwarming met je telefoon aan zetten. Een slimme thermostaat kan ook open ramen detecteren, ook zo houd je de stookkosten in de hand.

Bekijk slimme verwarming

Stel timers in en bedien je verwarming met je telefoon

Breid uit met slimme radiatorknoppen

Stel de temperatuur van de ruimtes afzonderlijk in

Recent bekeken